Αλβανία: Ο Ράμα αποζημιώνει με 13 εκατ ευρώ τον… πεθερό του πολιτικού του αντιπάλου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Για αυθαίρετη κατεδάφιση της ιδιοκτησίας του που έγινε το 2013 στην περιοχή Κρύα Νερά στον Αυλώνα, ο πεθερός του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, θα λάβει αυτό το ποσό

Το ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρώ επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην αλβανική κυβέρνηση, ως αποζημίωση του πεθερού του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, σφοδρού πολιτικού αντιπάλου του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για την κατεδάφιση το 2013 πολυτελούς συγκροτήματος στην παραθαλάσσια περιοχή του Αυλώνα.
Το ΕΔΑΔ του Στρασβούργου, έκρινε παράνομη την κατεδάφιση πολυώροφου συγκροτήματος στην περιοχή Κρύα Νερά στον Αυλώνα, το οποίο ανήκε στον στον Τζαφέρ Ισούφι,  πεθερό του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα.

 Η απόφαση του ΕΔΑΔ μιλάει ευθέως για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνοντας πως παράνομα κατεδαφίστηκε το πολυτελές συγκρότημα, για το οποίο διέθετε νόμιμη άδεια ο ιδιοκτήτης.
Το 2013 η … «χολιγουντιανή» κατεδάφιση του κτιρίου, προβλήθηκε live από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Αλβανία, που την παρουσίασαν ως ενέργεια που εντάσσεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών στις παραθαλάσσιες περιοχές. Μόνο που ο εν λόγω ιδιοκτήτης, είχε νόμιμη άδεια –όπως απέδειξε στο ΕΔΑΔ- και πλέον η κυβέρνηση Ράμα καλείται να τον αποζημιώσει με το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 13 εκατομμυρίων ευρω.

http://www.protothema.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα