Αλβανία και Ελλάδα στην Χάγη για την ΑΟΖ – Άρση εμπολέμου έθεσε ο Ράμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Για τα θαλάσσια όρια μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας θα αποφανθεί το Δικαστήριο της Χάγης. Αυτή ήταν η σημαντική απόφαση που ελήφθη σήμερα στα Τίρανα κατά τη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Δένδιας με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ο Ράμα τόνισε πως το θέμα θα διευθετηθεί μιας και θα λυθεί από τα διεθνή αρμόδια όργανα!

Ο Ράμα κατά την ενημέρωση του τύπου, ενημέρωσε πως διεξάγονται πολύ θετικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών για την κατάργηση του πολυσυζητημένου νόμου του εμπολέμου που έχει η Ελλάδα εναντίον της Αλβανίας. 

Έχουμε συμφωνήσει την υπόθεση της θάλασσας και θα την εξετάσουμε στα αρμόδια διεθνή όργανα. Από κοινού, η Αλβανία και η Ελλάδα θα απευθυνθούν στη διεθνή δικαιοσύνη για να θέσουν τα όρια, με βάση την εμπειρογνωμοσύνη και την διεθνή δικαιοσύνη. Θλίβομαι για τους πατριώτες της θάλασσας (αντιπολίτευση), αλλά με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να βρουν άλλες αιτίες για να ασκήσουν την ανθελληνική προπαγάνδα τους στην Αλβανία και στο Κόσοβο. Ας τοποθετηθούν σε άλλα θέματα.

Έντι Ράμα

Από πλευράς του ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο εμπόλεμο, χαρακτηρίζοντάς το ως αναχρονισμό και πως θα λυθεί με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού.

Συζητήσαμε το ζήτημα του νόμου του εμπολέμου, πρόκειται για αναχρονισμό, αλλά θα το λύσουμε μαζί και χαίρομαι που το λέω από τα Τίρανα με εντολή του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Νίκος Δένδιας

Επιπλέον, στη σημερινή συνάντηση δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, με το κόμμα των Τσάμηδων να διοργανώνει διαμαρτυρία κατά της Ελλάδος και να ισχυρίζεται πως ο Ράμα εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις μειονότητες και τις συντάξεις των Αλβανών, με το Ράμα επίσης να αναφέρει πως ουδέποτε η Ελλάδα στάθηκε εμπόδιο στην ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. και το Δένδια να προσθέτει πως η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε. αποτελεί κοινό στόχο.

himara.gr
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα