Αλαλούμ και στο υπουργείο Εξωτερικών με τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Θανάσης Αργυράκης   06-01-2021 14:09
Με οδηγίες που η μια ανατρέπει την άλλη

Με οδηγίες που η μια ανατρέπει την άλλη, κινείται το υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά τους εμβολιασμούς του προσωπικού του, ένα σημαντικό κομμάτι του οποίου βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της διπλωματικής μάχης σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά συμφέροντα.

Ετσι, τη μια ημέρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του εκδίδουν οδηγίες προς το προσωπικό, το οποίο ενημερώνουν πως και πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, και την επόμενη την ανακαλούν … μέχρι νεωτέρας.

Κάτι, για το οποίο, το πιθανότερο, δεν ευθύνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά οι αντικρουόμενες, κατά πληροφορίες, οδηγίες που δίδονται και στο υπουργείο Εξωτερικών από τους κρατικούς φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την προμήθεια των εμβολίων και την οργάνωση των εμβολιασμών σε κρίσιμους τομείς του κρατικού μηχανισμού.

Αναλυτικά, στις 29 Δεκεμβρίου 2020 η ΣΤ γενική διεύθυνση του υπουργείου, σε έγγραφό της, ανέφερε:

«Προκειμένου να προχωρήσει, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και τις υγειονομικές αρχές, η προετοιμασία για τον προγραμματισμό των εμβολίων όσων υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας (ΚΥ) το επιθυμούν, παρακαλούμε, όπως με μέριμνα των προϊσταμένων των γραφείων, των γενικών διευθύνσεων, των διευθύνσεων και των λοιπών υπηρεσιών της ΚΥ, αποσταλούν έως τις 11 Ιανουαρίου 2021 στη ΣΤ1 διεύθυνση τα ονοματεπώνυμα και οι αριθμοί ΑΜΚΑ ενδιαφερομένων υπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας, το υπουργείο Εξωτερικών εντάσσεται στη Β’ φάση του προγράμματος εμβολιασμού («προσωπικό προτεραιότητας για κρίσιμες λειτουργίες κράτους / κοινωνίας»), η οποία, χρονικά, αναμένεται να ξεκινήσει περί τα τέλη Φεβρουαρίου 2021».

Ωστόσο, στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η ίδια αρμόδια διεύθυνση, σε νέο έγγραφό της, δίχως να δίδει περαιτέρω διευκρινίσεις, ανέφερε: «Παρακαλούμε μην προχωρήσετε στην αποστολή στοιχείων, εν αναμονεί και νεώτερων οδηγιών των αρμοδίων φορέων».

Τα παραπάνω έγγραφα αφορούν μόνον το προσωπικό της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου. Δηλαδή, τα μέλη και στελέχη του στην Αθήνα.

Αγνωστο παραμένει εάν έχουν γίνει σχεδιασμοί για τα μέλη των διπλωματικών αποστολών της χώρας μας στο εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός μελών και στελεχών που υπηρετούν σε πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό μολύνθηκαν από τον κορονοϊό, ενώ καταγράφτηκε και ο θάνατος μιας υπαλλήλου, στην ελληνική πρεσβεία, στην Αγκυρα. Ως γνωστόν, και ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα μολύνθηκε.

Θανάσης Αργυράκης

Ο Θανάσης Αργυράκης είναι δημοσιογράφος με μακρόχρονη εμπειρία στο διπλωματικό ρεπορτάζ και το ρεπορτάζ άμυνας

lawandorder.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα