Ακραία και προκλητικά σενάρια από τους Τούρκους: Η Κρήτη «πιθανό σημείο σύγκρουσης», λέει αναλυτής [βίντεο]

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Μετέ Γιαράρ / Φωτογραφία: ΣΚΑΪ
02/09/2022  09:32
Για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι ξεφεύγουν από τα όρια αφού έφτασαν ακόμη και να βλέπουν την Κρήτη ως το πιθανότερο σημείο… σύγκρουσης. Πρόκειται για ένα νέο παραλήρημα και παιχνίδι προπαγάνδας από τα τουρκικά ΜΜΕ σε βάρος της Ελλάδας.

Τα εξωφρενικά σενάρια μετέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. Όπως ανέφερε το CNN Turk έκανε λόγο για εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ όπως προαναφέρθηκε, Τούρκοι αναλυτές τράβηξαν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την Κρήτη ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

«Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ.

Αυτός με τη σειρά του απαντά πως «πιθανό σημείο σύγκρουσης θα είναι η Κρήτη. Διότι η συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τη Λιβύη, ταυτίζεται σε αυτό ακριβώς το σημείο».

Μάλιστα, κατηγορεί την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών και τη διεκδίκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. «Πριν από τα S-300, πήγαν και στρατιωτικοποίησαν ένα- ένα τα νησιά. Πρώτα ένα όπλο, μετά δύο και πέντε. Αργότερα ένα νησί, δύο νησιά κτλ. Δεν τους έφτασε αυτό, πήγαν και διεκδίκησαν κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».

 

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα