ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ… τέλος! Το ναυάγιο και η επόμενη μέρα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
13.04.2022 06:30

Διαζύγιο πριν τον… γάμο για ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ – Το Δημοκρατικό Κόμμα έβαλε την τελεία στις συζητήσεις για συνεργασία ενόψει Προεδρικών και συνεχίζει διαβουλεύσεις με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψηφίους – Επαναξιολογεί μετά το Πάσχα – Τι φέρνει η επόμενη μέρα στα δύο κόμματα

Τους έμεινε η θέληση για συνεργασία και η… λύπη για το ναυάγιο.

Η προσπάθεια του τελευταίου διαστήματος μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για κατάληξη σε κοινό υποψήφιο στις Προεδρικές του 2023 έλαβε τέλος και τώρα τα δύο κόμματα καλούνται να ξεκινήσουν την προσπάθεια από την αρχή και ξεχωριστά.

Την τελεία έβαλε αργά το βράδυ της Τρίτης το ΔΗΚΟ. Με μια λιτή ανακοίνωση επιβεβαίωσε αυτό που εδώ και μέρες διαφαινόταν. Δηλαδή το ναυάγιο στη συζήτηση για συνεργασία. Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι το όνομα του εκλεκτού θα ήταν τελικά και το «αγκάθι» στην προσπάθεια των δύο κομμάτων, επιβεβαιώθηκαν.

Οι δηλώσεις των αρχηγών των δύο κομμάτων το Σαββατοκύριακο που πέρασε αποδείχτηκαν… προφητικές. Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος επιβεβαίωναν ουσιαστικά ότι για τα κόμματα τους υπάρχουν επιλογές και σε περίπτωση ναυαγίου των μεταξύ τους συζητήσεων.

Η ανακοίνωση που έβαλε τέλος

«Το Εκτελεστικό Γραφείο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι, παρά την επιθυμία του Δημοκρατικού Κόμματος, η συζήτηση με το ΑΚΕΛ για συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές, δεν έχει καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα» αναφερόταν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου στο οποίο διαμορφώθηκε η θέση για «διαζύγιο πριν τον γάμο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το Εκτελεστικό Γραφείο ενημερώθηκε αναλυτικά και λεπτομερώς, από τον Νικόλα Παπαδόπουλο τόσο για τις διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όσο και για τον εσωκομματικό διάλογο των τελευταίων βδομάδων, στις Τοπικές και Επαρχιακές Επιτροπές του Δημοκρατικού Κόμματος, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, συζήτησαν διεξοδικά και ανέλυσαν όλα τα δεδομένα, όπως διαμορφώνονται σήμερα, 10 περίπου μήνες πριν τις Προεδρικές Εκλογές και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τους στόχους και τις επιλογές του Κόμματος.

Η επόμενη μέρα 

Μετά την σχετική απόφαση, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο και τη Γραμματεία του κόμματος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους υποψήφιους, για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασιών και θα αξιολογήσει ξανά την όλη κατάσταση μετά το Πάσχα.

Στο ΔΗΚΟ θεωρείται βέβαιο ότι θα βάλουν στο τραπέζι όλες τις επιλογές, όπως είναι η αυτόνομη κάθοδος με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, ή η υποστήριξη άλλης υποψηφιότητας. Η υποψηφιότητα του πρώην αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, Γιώργου Κολοκασίδη δεν μπορεί να αγνοηθεί, όμως σημαντικό κομμάτι του παζλ αποτελεί ασφαλώς η διαφαινόμενη υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη που φαίνεται να έχει έρεισμα μεταξύ των ΔΗΚΟϊκών.

Από την άλλη, οι επιλογές του ΑΚΕΛ ουσιαστικά περιορίζονται στα τρία ονόματα που έβαλε στο τραπέζι στο διάλογο με το ΔΗΚΟ, δηλαδή των Αχιλλέα Δημητριάδη, Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή και Τάσου Χριστοφίδη. Χωρίς να αποκλείονται άλλα ονόματα, τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν στην πορεία, εκ των πραγμάτων όμως η διεύρυνση των επιλογών δεν μπορεί να είναι ραγδαία.

cyprustimes.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα