Ακάρ: Ναι στον διάλογο με Ελλάδα, αλλά δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα -Τι συμφωνήσαμε με Παναγιωτόπουλο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες / Φωτογραφία: Υπουργείο Άμυνας
18/10/2022  20:36
Πιστός στη στάση της Τουρκίας να δηλώνει ανοιχτή στον διάλογο με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, παρέμεινε με τις σημερινές του δηλώσεις ο Χουλουσί Ακάρ.

Αναφερόμενος στα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος τόνισε ότι πεποίθηση της Τουρκίας είναι πως αυτά τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μέσω αμοιβαίων συνομιλιών και διαλόγου. «Εμμένουμε σε αυτήν την προσέγγιση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Στη συνέχεια, όμως, δεν παρέλειψε να… προειδοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει ένα τετελεσμένο γεγονός. «Από την άλλη, όμως, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός ή μια ανεπιθύμητη κατάσταση με οποιονδήποτε τρόπο. Ως Τουρκία, ακολουθούμε πάντα μια υπεύθυνη, συνετή και υπομονετική πολιτική», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η Τουρκία συμπεριφέρεται όπως κάθε κράτος, ενώ υπογράμμισε πως απώτερος στόχος των προσπαθειών της χώρας είναι να διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Έτοιμος για συνάντηση με Παναγιωτόπουλο ο Ακάρ
Ακολούθως, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Υπογραμμίσαμε ότι για μια συνολική και μόνιμη λύση, η λύση είναι να συναντηθούμε και να διατηρήσουμε τον διάλογο. Δηλώσαμε ότι μια λύση σε αυτά τα προβλήματα μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Μπορούμε να μιλήσουμε και να συναντηθούμε με ειλικρινή τρόπο ως δύο γείτονες, δύο σύμμαχοι, χωρίς να ανακατεύουμε τρίτα μέρη» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, και πρόσθεσε:

«Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για κανέναν, η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος».

Τόνισε, τέλος, ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο και φρόντισε να επισημάνει πως «θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι ο ενθουσιασμός της Ελλάδας ή της ελληνοκυπριακής διοίκησης για τα εξοπλιστικά δεν θα βοηθήσει σε τίποτα, αλλά, αντίθετα, αυξάνει την ένταση και αυτό οδηγεί σε αδιέξοδο».

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τουρκική κωμωδία..
    Θα “έρθουν ένα βράδυ..” , αλλά είναι έτοιμοι για διαλόγους το πρωί…
    Τρικυμία εν κρανίω!

    Δεν πρόκειται να τρελάνουν εμάς. Τους γνωρίζουμε πολύ καλά.

    Το πολύ πολύ να δείξουν τον βαθμό του διπολισμού τους για ακόμα μια φορά στην διεθνή κοινότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα