Αιχμές Τουρκίας για τη συνέντευξη Πάιατ στην «Κ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με έναν έμμεσο πλην σαφή αιχμηρό τρόπο σχολίασε πριν λίγο μέσω Twitter η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, τη σημερινή, αποχαιρετιστήρια, συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στην «Καθημερινή».

Με έναν έμμεσο πλην σαφή αιχμηρό τρόπο σχολίασε πριν λίγο μέσω Twitter η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, τη σημερινή, αποχαιρετιστήρια, συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στην «Καθημερινή».

Ο κ. Πάιατ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να ενεργοποιηθούν «έντονα για να βοηθήσουμε ώστε να αποτρέψουμε να ξεφύγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου» κατά τη διάρκεια της κρίσης του θέρους του 2020.

Δίχως να αναφέρεται στη συνέντευξη, ούτε και στον κ. Πάιατ ονομαστικά, η πρεσβεία έχει προχωρήσει σε μια ανάρτηση όπου σημειώνει ότι η υιοθέτηση των απόψεων της χώρας στην οποία φιλοξενείσαι είναι «μια από τις ατυχείς αμαρτίες της διπλωματίας». Και πρόσθεταν ότι αυτό «συμβαίνει όταν ξεχνάς τις θέσεις της χώρας σου και υιοθετείς εκείνες των οικοδεσποτών σου».

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που η Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα προχωρά σε ανάρτηση επικριτική των δηλώσεων διπλωματών που αφορούν τα Ελληνοτουρκικά και εντάσσεται στη γενικότερη αντίληψη ότι πρόκειται για διμερή ζητήματα στα οποία η Άγκυρα θεωρεί ότι δεν πρέπει να εμπλέκονται τρίτοι.

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα