Αιγαίο: Η Αθήνα δέσμευσε με Navtex τις πιθανές περιοχές που θα κινηθεί τουρκικό ερευνητικό σκάφος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για να αποτραπούν οι έρευνες του 4ου τουρκικού σκάφους
07/06/2022  22:49
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο, με την Τουρκία να έχει βγάλει το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» σε περιοχές που έχουν δεσμευθεί με παράνομες Navtex.

Από χθες το μεσημέρι, συγκεκριμένα, το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ» κινείται σε μία από τις δύο περιοχές που έχει δεσμεύσει η Τουρκία με παράνομη Navtex, ενώ κινείται στην ανατολική περιοχή και παρακολουθείται από μέσα του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, σε συνέχεια αυτής της ενέργειας και της κλιμακούμενης έντασης, η Αθήνα «κλειδώνει» με ΝΟΤΑΜ ένα από τα πιο καυτά σημεία που ενδέχεται να κινηθεί το τέταρτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας.


Η ελληνική NAVTEX
Ουσιαστικά, «κλειδώνει» πέντε περιοχές στο τρίγωνο ανάμεσα σε Ρόδο, Καστελλόριζο και Κάρπαθο από τις 21 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η τουρκική άσκηση «Εφές» στο Αιγαίο, απέναντι από ελληνικά νησιά, που έχει ως κύριο σενάριο την απόβαση σε εχθρικό έδαφος με τη χρήση μεγάλου αριθμού στρατευμάτων.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα