Αθήνα: Δασκάλα έβαλε σε 10χρονους μαθητές ερωτική ταινία μεταξύ εφήβων αγοριών σε δημοτικό σχολείο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μαθητής έπαθε σοκ από την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» – Τι λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας 

Την οργή των γονέων έχει προκαλέσει η κίνηση μιας δασκάλας σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας να προβάλει στους 10χρονους μαθητές της, ταινία ερωτικού περιεχομένου μεταξύ αγοριών στην εφηβεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους μαθητές της δασκάλας επέστρεψε στο σπίτι του σε άθλια ψυχολογική κατάσταση κι ανέφερε στους γονείς του, όλα όσα είχαν συμβεί την ώρα του μαθήματος. Αναστατωμένοι οι γονείς από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού τους, κατήγγειλαν την κίνηση της δασκάλας και ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς που ανέλαβε την υπόθεση, μιλάει στο protothema.gr

«Οι γονείς του αγοριού που έκαναν την καταγγελία είναι εκπαιδευτικοί και αναστατώθηκαν όταν είδαν το παιδί τους να επιστρέφει από το σχολείο, την περασμένη εβδομάδα σε άθλια κατάσταση. Το παιδάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, έκανε εμετούς και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν ταραγμένη. Οι γονείς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί με το παιδί τους κι όταν τον ρώτησαν, αυτός τους είπε:

«Η δασκάλα, την 4η ώρα του μαθήματος, μας έβαλε μια ταινία με τίτλο: «Τα αγόρια στο ντους». Το περιεχόμενο της ταινίας είχε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις ενώ έκαναν ντουζ και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής  στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άντρες και να σκληραγωγηθούν» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας και συνεχίζει:

«Όπως καταλαβαίνετε, η ταινία αυτή σόκαρε τον 10χρονο μαθητή αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές και εξόργισε τους γονείς. Για αυτό η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα. Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσαμε το εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας και να μας γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή, καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του Υπουργείου».

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “«Τα αγόρια στο ντους» («Shower Boys»), διάρκειας μόλις 9 λεπτών, έχουν προβληθεί σε περισσότερα από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία (σ.σ.: λίγο μετά την κυκλοφορία του, το 2021, το φιλμ βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση Παιδικού Κινηματογράφου ως η καλύτερη μικρού μήκους ταινία… για παιδιά). Η ταινία «διηγείται» την ιστορία του 12χρονου Βίγκο και του συνομήλικου φίλου του Νοέλ, οι οποίοι επιστρέφουν στο σπίτι έπειτα από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα τους και «τσεκάρουν» ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου.” (απ’ εδώ).

    “Η παιδική ταινία είναι, με άδεια του υπουργείου Παιδείας, ανεβασμένη στην ειδική πλατφόρμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, από όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αντλούν βίντεο και να τα προβάλουν στους μαθητές.

    Σε αυτή την πλατφόρμα εντόπισε την πολυβραβευμένη ταινία και η δασκάλα του δημοτικού σχολείου και την πρόβαλε στους μαθητές. Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν, ότι έχει δοθεί άδεια για την προβολή της σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου αλλά όχι σε μαθητές του δημοτικού. Έρευνα για το θέμα πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος όταν ολοκληρωθεί” (απ’ εδώ).

    Προφανώς δεν υπερασπίζομαι την προβολή τέτοιων ταινιών, αλλά διερωτώμαι κατά πόσον μάς ενημερώνουν υπεύθυνα τα ΜΜ”Ε”.

  2. Θέλω να προσθέσω κάτι ακόμη στο παραπάνω σχόλιό μου. Προφανώς θα την “πληρώσει” η δασκάλα, επειδή προέβαλε σε 10χρονα ένα φίλμ που ήταν εγκεκριμένο για μεγαλύτερα παιδιά. Κι εδώ τίθεται το ερώτημα: Τι είναι χειρότερο, αυτό που έκανε η δασκάλα, ή το ότι έβαλαν Drag Queens να διάβασουν παραμύθια σε μικρά παιδιά νηπιαγωγείου και η … ΠτΔ μίλησε σε παιδιά τού δημοτικού για … άφυλα αρκουδάκια; Πόσοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν γι αυτό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα