Σε … αεροταξί, ως όλα δείχνουν, έχει μετατραπεί το VIP αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης.

Ενώ τα VIP αεροσκάφη επιβάλλεται να χρησιμοποιούνται για τα επίσημα ταξίδια του πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης, καθώς και για γενικότερες κυβερνητικές ανάγκες, πάντα με αυστηρά κριτήρια καιόχι για ψύλλου πήδημα, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έχει ουσιαστικά γίνει … αεροταξί στην υπηρεσία της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάτι που σημαίνει ότι, ακόμα και για να μετακινηθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός, για να μιλήσει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του, τον … λογαριασμό τον πληρώνει ο -βαρυτατα φορολογούμενος- Ελληνας πολίτης, για τον οποίο δήθεν κόπτεται η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί πως, ακριβώς επειδή τα VIP αεροσκάφη είναι για τις ανάγκες της εκάστοτε κυβέρνησης, τα έξοδά τους πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Από που και έως που, λοιπόν, το μέγαρο Μαξίμου τα χρησιμοποιεί για τις κομματικές ανάγκες της ΝΔ και του προέδρου της; Δεν φτάνει που το κυβερνών κόμμα χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του στις Τράπεζες, τώρα εκμεταλλεύεται τον κρατικό κορβανά για να καλύψει προεκλογικά έξοδά του

Προχθές, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στην Ξάνθη για προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία.

Τη νύκτα της ίδιας ημέρας, έκπληκτοι οι πολίτες είδαν φωτογραφίες στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του πρωθυπουργού να κατεβαίνει από το VIP αεροσκάφος στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, προκειμένου να συναντήσει μια ομάδα Ελλήνων που απεγκλωβίστηκε από το Σουδάν και μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Ως γνωστόν, η βάση του VIP αεροσκάφους είναι η Ελευσίνα. Τι να υποθέσει κανείς; Οτι ερχόμενος ο Κ.Μητσοτάκης από την Ξάνθη, είπε … ας κάνουμε και μερικά -προεκλογικά- ενσταντανέ με τους Ελληνες από το Σουδάν και τα κομάντα, προκειμένου να εξωραϊσθεί το προφίλ του, το οποίο, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα; Πόσο μάλλον, οργιάζει η φημολογία ότι τους απεγκλωβισμένους από το Σουδάν τους κράτησαν για πολλή ώρα εκεί, περιμένοντας να έλθει ο πρωθυπουργός.

Εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, και ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί ακόμα και τώρα το VIP για τις κομματικές μετακινήσεις του και τις προεκλογικές φωτογραφίσεις του, τουλάχιστον ας ξηλωθεί το ταμείο της ΝΔ για να πληρώσει τα καύσιμα του αεροσκάφους.

Με την ευκαιρία, οι ηγεσίες του υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΕΘΑ που είναι παρούσες σε αυτές τις φιέστες, δεν ξέρουν ότι για την κίνηση των VIP αεροσκαφών πληρώνει ο ελληνικός λαός και τα λεφτά βγαίνουν από τον κορβανά της Πολεμικής Αεροπορίας;   

https://www.militaire.gr/aerotaxi-to-vip-gia-tin-proeklogiki-ekstrateia-mitsotaki/