Αδιόρθωτος και αχαρακτήριστος ψεύτης ο Ερντογάν: Προεκλογικό σποτ με τα ελληνικά νησιά και τη δυτική Θράκη υπό την τουρκική σημαία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρότι νωρίτερα σήμερα στο βωμό της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει προεδρικών εκλογών στην Τουρκία ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμφισβήτησε ανοιχτά την κυριαρχία ελληνικών νησιών και βραχονησίδων και έλαβε   την άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ελάχιστη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό το περιεχόμενο ενός βίντεο με το ίδιο προκλητικό περιεχόμενο που έχει δημοσιοποιήσει το  κυβερνόν κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν υποτίθεται για την εθνική ημέρα του Παιδιού στην Τουρκία.

«Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.

Όμως το σποτ του κόμματος Ερντογάν τονίζει  εμμονή του καθεστώτος της Άγκυρας καθώς εμφανίζει έναν χάρτη που περιλαμβάνει κάτω από την τουρκική σημαία την Δυτική Θράκη και τα μισά ελληνικά νησιά.

Τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως αλλά και η δυτική Θράκη, εμφανίζονται κάτω από την τουρκική ημισέληνο στο σποτ του AKP, του κόμματος Ερντογάν, το οποίο επενδύεται ηχητικά από ένα τραγούδι που αναφέρει: «Πατρίδα μου, ζωή μου, περηφάνεια κάθε γωνία της πατρίδας μου και οι άνθρωποι της αγαπημένης πατρίδας μου».

Η “Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας του Παιδιού” αποτελεί εθνική γιορτή για την Τουρκία και καθιερώθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στις 23η Απριλίου 1920 – ημέρα ίδρυσης της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

To στιγμιότυπο από το βίντεο του κόμματος Ερντογάν στο οποίο ελληνικά νησιά και δυτική Θράκη εμφανίζονται τουρκικά εδάφη

Με πληροφορίες από skai.gr

https://hellasjournal.com/2023/04/me-kathe-efkeria-proklisi-apo-ton-erntogan-proeklogiko-spot-me-ta-ellinika-nisia-ke-tin-ditiki-thraki-ipo-tin-tourkiki-simea-me-tin-imiselino-video/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα