Αδιανόητο: Γιατί η Ελλάδα παρακαλάει τον Ερντογάν για βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών; ‘Φιλεύσπλαχνος’, όπως πάντα, ο Σουλτάνος στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα! Αν κάποιοι δεν μπορούν να σώσουν τη χώρα, ας σταματήσουν να την ταπεινώνουν!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ενώ η Τουρκία είχε αρνηθεί προσφερόμενη βοήθεια από Ελλάδα στις τελευταίες της πυρκαγιές η Ελλάδα χτύπησε την ‘Υψηλή Πύλη’, σύρθηκε εκλιπαρώντας βοήθεια, έκανε αυτό που περίμενε ο Σουλτάνος κι αυτός ως φιλεύσπλαχνος ανταποκρίθηκε, θα στείλει 2 αεροπλάνα. Mάλιστα, ο Τσαβούσογλου κόμπαζε στο τηλέφωνο με Δένδια ότι θα στείλει τα 2 πυροσβεστικά καθώς, πρόσθεσε, ”οι πυρκαγιές στην Τουρκία είναι πλέον υπό έλεγχο.” Η Ελλάδα για μια ακόμη φορά έπαιξε το παιχνίδι του τούρκικου καθεστώτος, έριξε τα μούτρα της, το έφερε πάλι σε θέση ισχύος απέναντί της.. Αφού δεν μπορείτε να σβήσετε τις φωτιές, τουλάχιστον, πάψτε να την ταπεινώνετε τη χώρα!!

Ο Δήμαρχος της Ιστιαίας γενικά ψύχραιμος ως τώρα ξεσπαθώνει ”δεν σβήνουν οι φωτιές με ερπυστριοφόρα μια μάνικα δίχως νερό Γίνονται Αίσχη!”. Δεν του είπαν τα ευχάριστα του ανθρώπου σβήσαν οι φωτιές στην Τουρκία το ΝΑΤΟ έσωσε τον Ερντογάν δεν μας θέλουν άλλο για κάλυψη……

Τι καταγγέλλει, όμως, ολιγωρία ή δόλο;;;;; Εσύ που το έζησες Δήμαρχε εν ονόματι του λαού σου πρέπει να μιλήσεις! Tώρα που είναι τα φώτα πάνω σας. Μετά το θέμα θα το ‘θάψουν’, έχουν τον κορωνοιό.. Άσε, που δεν έχεις μάσκα και θα σε καταγγείλει ο αρχιειδήμονας .. ε και κάτι άλλο έρχονται τα τούρκικα να σας σώσουν… Τα σιχαρίκια….η φωτιά πλησιάζει την Ιστιαία με μεγάλη ταχύτητα και η μάχη θα δοθεί να κρατηθεί έξω από την πόλη η φωτιά. Οι καπνοί έχουν καλύψει, πλέον, την ευρύτερη περιοχή και οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Αφού κάηκαν τα 2/3 της Εύβοιας έπεσαν στα τηλέφωνα για 4 μέρες ούτε έστελναν πτητικά μέσα ούτε καλούσαν βοήθεια από το εξωτερικό.. όταν έπεσε το πύρινο μέτωπο στην Τουρκία.. ξύπνησαν από λήθαργο και έφεραν το μισό πυροσβεστικό στόλο του σύμπαντος, αλλά η τραγωδία είχε επιτελεστεί. Γιατί δεν ενήργησαν νωρίτερα γιατί δεν επικεντρωθήκαν εξ αρχής στην Εύβοια όπου τελικά εξελίχθηκε στην μεγαλύτερη καταστροφή απλά υποτίμησαν;;;

 

Σκέπασαν την τούρκικη ξεφτίλα με χειρότερη

 

Kαι όλως περιέργως το φιάσκο αγγίζει πρώτα το Στρατό….

”Ο Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκης, υποβάλει την παραίτησή του, μετά από την απολύτως ανεξήγητη και άδικη απόφαση για τη μετάθεσή του σε θέση σαφώς υποδεέστερη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η παραίτηση του υποστρατήγου είχε υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την μειωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικόπτερων Sinouc.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες από τον συγκεκριμένο υποστράτηγο εάν και εφόσον είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης διεύθυνσης ως προς τα κονδύλια που χρειάζονται για την έγκαιρη και αξιόπιστη συντήρηση του πτητικού υλικού.

Όμως, σε αυτήν την περίπτωση δεν έχαν καταβληθεί τα απαραίτητα χρήματα για την συντήρηση των Σινούκ και ουσιαστικά έμειναν ασυντήρητα.(”businessnews.gr). Oι Τούρκοι, πάντως, δεν έχασαν ευκαιρία και μεταδίδουν πως «έπεσε και το κεφάλι ενός υψηλόβαθμου Έλληνα στρατιωτικού!»…. πάει πρίμα.. είναι ενθουσιασμένοι!.. Μήπως έχει τσίπα και ξέρει κάτι παραπάνω ο Υποστράτηγος;;;;;;

 

https://europost.gr/adianoito-ellada-parakalaei-ton-erntogan-voitheia-stin-antimetopisi-ton-pyrkagion/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα