Αγωνία στη Ν.Δ. για το κόμμα Κασιδιάρη – Τι θα γίνει «ΕΑΝ» δεν κατέβει στις εκλογές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Μέχρι αύριο το βράδυ θα ανακοινωθούν πόσα και ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

Με αγωνία αναμένουν όλα τα επιτελεία τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Α΄Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος «Ελληνες», του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, μέχρι την τελευταία στιγμή, με διάφορους ελιγμούς, προσπάθησε να ακυρώσει το διαφαινόμενο μπλόκο από τους ανώτατους δικαστές.

Το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ, θα έχουν γίνει γνωστά όλα τα κόμματα που πήραν το «πράσινο φως» για συμμετοχή στις εκλογές της 21η Μαίου. Μέχρι τότε, θα γνωρίζουμε και αν θα κατέλθει τελικώς στον εκλογικό στίβο το κόμμα ΕΑΝ του επίτιμου Εισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος αρχικά «εξελέγη» πανηγυρικά πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Ελληνες» και μετά από ένα ζωηρό παρασκήνιο, αποφάσισε να ενεργοποιήσει εκ νέου το κόμμα που είχε ιδρύσει προ έτους.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα συγκυρία, όπου ναι μεν καταγράφεται μία ζωηρή κινητικότητα στα δεξιά και ακροδεξιά της ΝΔ, ωστόσο, η Ελληνική Λύση είναι αντιμέτωπη (και) με δικαστικά προβλήματα μετά τις καταγγελίες Βελόπουλου εναντίον τριών πρώην βουλευτών του για δρομολόγηση αποστασίας και τις επιθέσεις των τελευταίων για «μαύρο χρήμα», ενώ και το «κόκκινο φως» της δικαιοσύνης για κάθοδο της «Πατριωτικής Ένωσης» των κ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου αλλά και του κόμματος της κ. Λατινοπούλου

Εν όψει του αυριανού ξεκαθαρίσματος του τοπίου από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, τόσο ο Κ. Βελόπουλος, όσο και ο Κ. Μπογδάνος, με αναρτήσεις τους στα socialmedia αναδεικνύουν την ανάγκη συνεργασίας των κομμάτων που κόπηκαν ή αναμένεται να κοπούν, προκειμένου να κατέβουν ως συνασπισμός δυνάμεων στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για «πανστρατιά όλων των δυνάμεων που παράνομα κόπηκαν στον Α.Πάγο» για να τσακίσουμε την διεφθαρμένη ηγεσία της ΝΔ», ενώ ο Κ. Μπογδάνος χαρακτήρισε τις δηλώσεις Βελόπουλου προς την σωστή κατεύθυνση. Εκρινε, μάλιστα, ότι δείχνουν πολιτική ωριμότητα και πρόσθεσε ότι στην επόμενη βουλή, που επιφυλάσσει δεινά για τον Ελληνισμό, πρέπει να υπάρχει ισχυρή και αρραγής εθνική αντιπολίτευση».

Αντιθέτως, το κλίμα στις σχέσεις της Ελληνικής Λύσης με την «Εθνική Δημιουργία» των κ. Τζήμερου – Κρανιδιώτη, είναι «πολεμικό» με στελέχη των δύο κομμάτων να ανταλλάσουν πυρά για κηραλοιφές, ρούβλια και δεκανικία της κυβέρνησης.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/195902/agonia-sti-n-d-gia-to-komma-kasidiari-ti-tha-ginei-ean-den-katevei-stis-ekloges

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα