Αγωνία για τη μονομαχία Μακρόν-Λεπέν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή αντιπαράθεση των δυο υποψηφίων για το προεδρικό αξίωμα Μακρόν-Λεπέν. Επιστρατεύουν όσα όπλα μπορούν.

Αγωνία, πάθη και ανασφάλεια έχουν φτάσει στο ζενίθ στη Γαλλία ενόψει της αυριανής μονομαχίας Μακρόν-Λεπέν που πολλοί Γάλλοι αντιμετωπίζουν σαν ένα «ντέρμπι».

Μια σοβαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες διακυβέρνησης της χώρας. Για την Μαρίν Λεπέν, η αυριανή θα είναι η ημέρα της μεγάλης ρεβάνς ώστε να σβήσει από τη μνήμη την τραυματική αποτυχία της πριν από 5 χρόνια, απέναντι στον τότε άπειρο ακόμα Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτή τη φορά προετοιμάζεται. Θέλει να μετατρέψει την εκλογή σε ένα δημοψήφισμα κατά του Μακρόν. Σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αποσύρθηκε από χθες ώστε να έχει ηρεμία, σε κάποιο παρισινό προάστιο. Στόχος της είναι μια σοβαρή προπόνηση με μετρημένους στα δάκτυλα συμβούλους και εκπαιδευτές.

Ο χαμένος χρόνος …

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ.Μακρόν Θα προλάβει ο Εμανουέλ Μακρόν τον χαμένο χρόνο

Για την εξάσκηση, η προσομοίωση για την αντιπαράθεση με τον Μακρόν είναι τέτοια, ώστε επελέγη άτομο μεγάλης ομοιότητας με τον υποψήφιο πρόεδρο.

Οι δεύτερης βαθμίδας σύμβουλοι, κλήθηκαν να στείλουν τα θέματά τους σε μία και μόνο καρτέλα, μπροστά και πίσω ώστε να μην υπάρξουν εκ νέου εικόνες μιας Λεπέν χαμένης μέσα στα χαρτιά της.

Σε αντίθεση, ο Εμανουέλ Μακρόν τρέχει για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Τρέχει με ανοιχτό ή κλειστό πουκάμισο, για να πείσει τους αναποφάσιστους και κυρίως μια νεολαία την οποία δεν κατάλαβε γιατί προτίμησε τον Μελανσόν.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα