Αγκίλα Σαλέχ: Πολλοί Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σαλέχ, αποκάλυψε ότι πολλοί Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Λιβύη.

Ο Σαλέχ είπε επίσης ότι το Κατάρ πληρώνει το λογαριασμό των τουρκικών αποστολών στρατιωτικού εξοπλισμού που αποστέλνονται στη Λιβύη για λογαριασμό της κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης.

Ο Σαλέχ σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Russsia Today τη Δευτέρα στο Κάιρο δήλωσε ότι η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας  με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σαράτζ είναι αδύναμη και ότι ζήτησε βοήθεια από την Τουρκία μετά την πίεση που υπέστησαν οι δυνάμεις της.

Ο Σαλέχ εξέφρασε τη άποψη ότι τα πρόσφατα αμφιλεγόμενα Μνημόνια Κατανόησης που συνήψε η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης με την Άγκυρα είναι προϊόντα εκβιασμού από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο για τη θάλασσα των δύο μερών ως «σύμβαση συμμόρφωσης».

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης κατηγόρησε το τουρκικό καθεστώς για τη μεταφορά στρατιωτών και όπλων στη χώρα του, προσθέτοντας ότι υπήρχαν τουρκικά θωρακισμένα οχήματα και αεροσκάφη της Τουρκίας στη Λιβύη τα οποία έχουν καταστραφεί από τα στρατεύματα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και την πολεμική αεροπορία του, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρξαν απώλειες μεταξύ των Τούρκων στρατιωτών αξιωματικών και προσωπικού.

Ο Αγκίλα Σαλέχ επανέλαβε την κατηγορία του ότι το Κατάρ υποστηρίζει την κυβέρνηση της εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης, αγοράζοντας τουρκικό στρατιωτικό εξοπλισμό που τον μεταφέρει στη Λιβύη.

almarsad.co

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα