Αίτημα για αλλαγή του ονόματος του Κοσσυφοπεδίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Καθώς το Κοσσυφοπέδιο γιορτάζει την 13η επέτειο της ανεξαρτησίας του, ξεκίνησε μια αναφορά για την αλλαγή του ονόματος του νεότερου κράτους στην Ευρώπη», γράφει κοσοβάρικο δημοσίευμα.

Ο Άρτιν Αχμέτι, που ζει στη Γερμανία, υπέβαλε αίτηση για αλλαγή του ονόματος του Κοσσυφοπεδίου σε «Dardani»/«Δαρδανία», όπως σημειώνεται.

Ο Αχμέτι υπέβαλε την ηλεκτρονική αναφορά προς τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου, ενώ είπε ότι το όνομα «Δαρδανία» για το Κοσσυφοπέδιο έχει τεκμηριωθεί για περισσότερα από 3200 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Αχμέτι, το «Kosovo» είναι ένα σλαβικό όνομα και δεν έχει καμία σχέση με τους Αλβανούς και ονομάστηκε τον XIX αιώνα, όπως αναφέρει το Zeri.info.

«Το όνομα Κοσσυφοπέδιο δεν είναι ένα όνομα που αξίζει για τους Αλβανούς της Δαρδανίας. Το πραγματικό όνομα πρέπει να είναι η Δαρδανία. Το όνομα Dardan και οι Dardanians προέρχονται από τη μάχη του Καντές το 1272 π.Χ.

»Άρα είναι ένα τεκμηριωμένο όνομα 3290 ετών, ενώ το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα σλαβικό όνομα χωρίς καμία σχέση με τους Αλβανούς, το οποίο αποφασίστηκε τον XIX αιώνα από τους Ρώσους να εγείρει σέρβικους ισχυρισμούς ότι ήταν  μια περιοχή που ήταν εντελώς σερβική λόγω του ονόματος».

Το αίτημα της αλλαγής του ονόματος έχει μέχρι στιγμής περισσότερες από 600 υπογραφές.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα