Αίγυπτος: Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο ενέκρινε νόμο για την απόλυση υπαλλήλων – μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η αιγυπτιακή Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τελικά ένα  νομοσχέδιο που αποσκοπεί στο διαχωρισμό υπαλλήλων που συνδέονται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και των τρομοκρατικών στοιχείων από το διοικητικό όργανο του κράτους, δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους.

Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας τα οποία  εργάζονται σε μονάδες του διοικητικού μηχανισμού του κράτους, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, υπηρεσιών, κυβερνητικές υπηρεσίες, μονάδες μη τοπικής διοίκησης, δημόσιοι φορείς και άλλοι φορείς, ενδέχεται να απολυθούν από τη θέση τους.

Αυτό θα συμβεί «εφόσον υπάρχουν σοβαρά τεκμήρια σχετικά για την ασφάλεια της χώρας», και όπου  υπάρχει «συμπερίληψη του εργαζομένου στον κατάλογο των τρομοκρατών σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου που ρυθμίζουν τους καταλόγους τρομοκρατικών οντοτήτων και τρομοκρατών που αποτελούν σοβαρή απειλή για το κράτος».

Η Αίγυπτος έχει χαρακτηρίσει τη Μουσουλμανική  Αδελφότητα ως τρομοκρατική οργάνωση από το 2013, μήνες μετά την ανατροπή του πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μετά από μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις.

Sky News Arabia

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα