Έντι Ράμα: Δεν έχω στις φλέβες μου ελληνικό αίμα…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σχολίασε την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, και την απόφαση για τις διαπραγματεύσεις τον Οκτώβριο. Έδωσε, μάλιστα, ένα σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αλβανοί Ορθόδοξοι είναι Αλβανοί και οι Ορθόδοξοι Έλληνες είναι Έλληνες, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

«Πρώτα απ’ όλα έχω ένα μείγμα στις φλέβες μου και δεν θα ήμουν αναστατωμένος εάν είχα και ελληνικό αίμα, αλλά δεν έχω, έχω άλλες καταβολές, από την Σκόνδρα, τη Μιρντίτα, το Μπεράτ, το Βούνο της Αυλώνας.

Οι Αλβανοί Ορθόδοξοι είναι Αλβανοί και οι Έλληνες Ορθόδοξοι είναι Έλληνες.

Ο στόχος (μου) ήταν πάντα η καλύτερη δυνατή σχέση», είπε ο Έντι Ράμα απαντώντας στις αιτιάσεις του Έλληνα υπουργού  Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι έχει και ελληνικό αίμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συνέχισε:

«Είχαμε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, αυτά είναι θέματα του παρελθόντος. Με τη νέα κυβέρνηση θέλουμε να συνεχίσουμε το διάλογο σε θέματα φιλίας, κατανόησης, σεβασμού. Είναι σημαντικό να επανεξετάσουμε ορισμένες πτυχές που σχετίζονται με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

»Η μειονότητα θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της συνύπαρξης και του πλούτου μας. Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, η λήψη  αποφάσεων του Οκτωβρίου δεν έχουν καμία σχέση με την Αλβανία, αλλά με την εσωτερική δυναμική  της ΕΕ, με τη πολιτική της που δεν συνδέεται με την αντικειμενική τεχνική αξιολόγηση. Όλα μπορούν να συμβούν τον Οκτώβριο, τίποτε δεν αποκλείεται», είπε ο Έντι Ράμα.

shqiptarja.com

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα