Ένας τεχνολογικός γίγαντας «γεννιέται» στη Θεσσαλονίκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

NewsRoom 25 Ιουλίου 2020

Μήνας «κλειδί» για την προώθηση των τυπικών διαδικασιών, που αφορούν τα επόμενα βήματα της δημιουργίας του τεχνολογικού πάρκου τέταρτης γενιάς Thess INTEC της Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως είναι ο Αύγουστος. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) και μέχρι τα μέσα Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχει υπογραφεί το καταστατικό της από τους μετόχους.

Παράλληλα, στόχος είναι ώς το τέλος του ίδιου μήνα να έχει ανατεθεί η υλοποίηση των μελετών που απαιτούνται, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία έγκρισης και χαρακτηρισμού του Thess INTEC ως επιχειρηματικού πάρκου ειδικού τύπου, σύμφωνα με τον νόμο 3982/2011.

Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα του έργου παρουσίασε ο συντονιστής του Thess INTEC και πρόεδρος του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ευθυμιάδης, στη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στα γραφεία του Thess INTEC στο Διοικητήριο. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης τα στελέχη της υπό ίδρυση ΕΑΝΕΠ.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, στο ενδιαφέρον του Υπουργείου Οικονομικών για τον τρόπο αξιοποίησης της έκτασης των 761 στρεμμάτων στην περιοχή της Περαίας, που παραχωρήθηκε (από το υπουργείο) στις 30/5/2020 στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, η οποία με τη σειρά της θα μεταβιβάσει το δικαίωμα επιφάνειας για 99 έτη στην υπό σύσταση ΕΑΝΕΠ – Thess INTEC AE. Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ευθυμιάδης, παρουσίασε τις φάσεις ανάπτυξης του έργου, τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, που εκτιμάται ότι θα έχει το Thess INTEC για την περιοχή, καθώς επίσης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του. Ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την υποστήριξη της κυβέρνησης στο έργο του Thess INTEC και δήλωσε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στα επόμενα βήματα. Επίσης, ζήτησε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε στον πρωθυπουργό και να ενισχυθούν οι προσπάθειες προσέλκυσης νέων επενδύσεων.

.mononews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα