Έκτακτο – Συνελήφθη ο γαμπρός του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Αρίντς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 
Ο Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον Μπουλέντ Αρίντς (δεξιά) σε συνεδρίαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης τον Ιούνιο του 2011 (φωτ.: EPA / Cem Ozdel)
Ο Ταγίπ Ερντογάν, μέχρι τώρα φρόντισε να κρατήσει έξω από το… κυνήγι μαγισσών που έχει επιδοθεί, γύρω από το θέμα των υποστηρικτών του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τα πολιτικά πρόσωπα.
 Σήμερα είχαμε μια εξέλιξη, που αγγίζει πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΚΡ και πρώην συνεργάτες του ίδιου του Ερντογάν.
Συγκεκριμένα, οι αρχές ασφαλείας συνέλαβαν πριν από λίγο τον Εκρέμ Γετέρ, γαμπρό του Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος είναι ιδρυτικό στέλεχος του ΑΚΡ, από τους βασικούς συνεργάτες του Ερντογάν, ενώ έχει διατελέσει από το 2002 μέχρι το 2007 πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και από το 2009 μέχρι το 2015 αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ερντογάν και του Νταβούτογλου.
Ο γαμπρός του Αρίντς, ο οποίος είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Γιλντιρίμ Μπεγιαζίτ, συνελήφθη ως μέλος του δικτύου Γκιουλέν, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν αναφορές για ενδεχόμενη σύλληψη και της κόρης του Αϊσεγκιούλ για τον ίδιο λόγο. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι το… παιχνίδι αντί να καταλαγιάζει χοντραίνει, αφού δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σχέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν πάνω από 100 βουλευτών του ΑΚΡ και για χιλιάδες μέλη του κόμματος που αποτελούν το 30% του συνόλου των μελών του.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα