Έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.

Η οδός Σκουφά στον Άγιο Διονύσιο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ακόμα γνωστή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για βόμβα και η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί, ενώ είναι ανησυχητικό πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την έκρηξη.

Στο σημείο, ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Αθήνας, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, και συλλέγουν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεωκόρος αντιλήφθηκε την ύπαρξη του ύποπτου αντικειμένου και ενημέρωσε την αστυνομία. Ωστόσο, πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ο νεωκόρος μετέφερε το μεταλλικό κουτί σε ένα παρτέρι. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ωστικό κύμα έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμμάτων, ενώ μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού.

Ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, είπε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με την έκρηξη, πρέπει να προχωρήσει η έρευνα». Αναφερόμενος στον τραυματισμό του αστυνομικού, είπε πως «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι σοβαρός».

europost.gr