Έβρος: Οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν Κούρδισσες σε Τούρκους στρατιώτες!Προδοτική ενέργεια από τις ελληνικές αρχές

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι ελληνικές αρχές παρέδωσαν δύο Κούρδισσες πολιτικές ακτιβίστριες, που δικαιούνταν άσυλο, σε Τούρκους στρατιώτες στον Έβρο! 

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Φωνή των Κούρδων», στις 29 Ιουνίου, οι Meral Şimşek και Dicle Muhamed, δύο Κούρδισες που είναι γνωστές για τις θέσεις τους εναντίον του στυγνού τουρκικού καθεστώτος, πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο και εισήλθαν στην Ελλάδα.

Κυνηγημένες για τις απόψεις τους από το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, οι δύο γυναίκες που πρόσκεινται πολιτικά στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), μόλις εισήλθαν στη χώρα μας παραδόθηκαν στις αρχές ως όφειλαν, εξήγησαν την κατάστασή τους και αιτήθηκαν πολιτικό άσυλο.

Όπως κατέστησαν σαφές στις ελληνικές αρχές, οι δυο γυναίκες αντιμετωπίζουν ψευδείς κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» στην Τουρκία και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρόκειται μάλιστα για γνωστές και προβεβλημένες ακτιβίστριες, καθώς για παράδειγμα τα κουρδικά ποιήματά της Şimşek δημοσιεύθηκαν σε ανθολογία ποίησης το 2021 στην Ελλάδα.

Παρά τις παραινέσεις και το δίκαιο των αιτημάτων τους, οι ελληνικές αρχές στον Έβρο προχώρησαν σε απρεπή σωματική έρευνα και σε κατάσχεση των κινητών, των υπολογιστών και των χρημάτων των δύο γυναικών.

Αγνοώντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις για τους πρόσφυγες, οι ελληνικές αρχές έβαλαν με τη βία τις δύο γυναίκες σε μία βάρκα στον ποταμό και τις οδήγησαν στην Τουρκία, παραδίδοντάς τες βορά στο στόμα των διωκτών και των καταπιεστών τους.

Και συνεχίζει το περιοδικό:

«Είναι γνωστό πως η Τουρκία είναι ένα φασιστικό καθεστώς το οποίο δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και διώκει τους αντιφρονούντες. Πόσο μάλλον τον Κουρδικό λαό και τους ακτιβιστές οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρώς στη φίμωση, τη λογοκρισία και τα κρατικά εγκλήματα. Υπό την έννοια αυτή, η παραβίαση των συνθηκών και των δικαιωμάτων ασύλου των δύο γυναικών καθίσταται ακόμα πιο επονείδιστη.

Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελληνικές αρχές προχωρούν σε ένα τέτοιο έγκλημα, παραδίδοντας στο στόμα του λύκου τους αγωνιστές της ελευθερίας. Παρόμοια περιστατικά κατά Κούρδων προσφύγων έχουν συμβεί πολλές φορές κατά τα τελευταία χρόνια και από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι τόσο ζοφερή και απαράδεκτη που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχει δόλος και για το τι τελικά συμβαίνει και παραβιάζονται τόσο βάναυσα τα δικαιώματα ασύλου του Κουρδικού λαού. Σε κάθε περίπτωση αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Εμείς, ως πολιτιστικός φορέας που μάχεται για τα δικαιώματα του Κουρδικού λαού στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να μπει οριστικό τέλος στις παράνομες παραδόσεις των πολιτικών μας προσφύγων.

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη χώρα να πάρουν θέση, και τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας να καταγγείλουν δημόσια και να απορρίψουν αυτές τις παράνομες πρακτικές των ελληνικών αρχών».

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/1002999_evros-oi-ellinikes-arhes-paredosan-koyrdisses-se-toyrkoys

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Και στην Σμύρνη το 1922, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να επαναλαμβάνεται η πολιτική Σημίτη στην περίπτωση Οτζαλάν. Όμως, είναι φυσικό, αφού και πάλι το εκσυγχρονιστικό ΠαΣοΚ μάς κυβερνά, με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ο οποίος είναι μαθητής τού Σημίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα