Άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου για την ΠΓΔΜ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η πρώτη άτυπη σύσκεψη του νέου έτους θα λάβει χώρα σε λίγη ώρα και συγκεκριμένα στις 11:00 στο Μαξίμου με αντικείμενο τις εξελίξεις στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, όπως έγραψε χθες και το Documentonews.gr.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα

Το επόμενο «ραντεβού» των δύο πλευρών (αν και δεν ανακοινώθηκε από τον ΟΗΕ αλλά αποκαλύφηκε από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας) είναι πλην συγκλονιστικού απροόπτου στις 19 Ιανουαρίου στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, όπου μετά από πρόσκληση του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, θα καθίσουν στο τραπέζι οι διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αδαμάντιος Βασιλάκης και Βάσκος Ναουμόφσκι.

Για την ουσία του θέματος οι όποιες επαφές γίνονται αυτήν τη στιγμή είναι διευρευνητικού χαρακτήρα ενώ ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως αναμένει κάποια ουσιαστική κίνηση καλής θέλης από την άλλη πλευρά αφού η αλλαγή ρητορικής και μόνο δεν φτάνει.

Σύμφωνε τέλος με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά δεν επιβεβαιώνει ακόμη το Μαξίμου την ερχομένη Δευτέρα ή Τρίτη, θα βρεθεί στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπούγιαρ Οσμάνι ο οποίος θα συναντηθεί με τον Νίκο Κοτζιά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Euronews, απέρριψε το δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, αλλά δεν απέκλεισε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

πηγή:documentonews.gr 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα