Άμεσες προτεραιότητες.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

1.-Προσπαθώ να σκεφτώ τι μπορεί να κάνει η Τουρκία, ως αντίποινα προς τις ΗΠΑ, σε περίπτωση που της επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις.
Το πρώτο, που μου έρχεται στο νου, είναι τουρκικές κυρώσεις στον Τράμπ και τα περιουσιακά του στοιχεία στην Πόλη.
Ο επικεφαλής της υπερδύναμης είναι αιχμάλωτος του Ερντογάν.
Θαυμάστε λειτουργία διεθνούς συστήματος.
2.-Αν παρακολουθήσετε στενά το λιβυκό θα διαπιστώσετε πως οι Ρώσοι είναι παρόντες με μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία την Wagner. Και η Τουρκία έχει μια ανάλογη εταιρεία την Sadat, φιλικά προσκείμενη στον Ερντογάν, την οποία έχει ήδη ενεργοποιήσει. (Λεπτομέρειες για την εταιρεία σε άλλη ανάρτηση).
3.-Το τουρκικό κράτος ελέγχει και καθοδηγεί, ενίοτε, μαφιόζικες ομάδες διακινητών ναρκωτικών, ανθρώπων και ό,τι άλλο παρόμοιο. Ελέγχει έναν υπόκοσμο τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει στους στόχους του. Είναι ένας ισχυρός μηχανισμός στον υβριδικό πόλεμο που έχει, ήδη, ξεσπάσει.
Ας μείνουμε, προς το παρόν, μόνο σ αυτά και ας τα αντιπαραβάλλουμε με τις δικές μας προετοιμασίες.
Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή έχει στρατιωτική αποτροπή απέναντι στην Τουρκία.
Αλλά δεν διαθέτει την κρίσιμη μάζα για έναν υβριδικό πόλεμο και, κυρίως, τον βαθμό βαρβαρότητας που χρειάζεται.
Για τη βαρβαρότητα θα έλεγα πως ευτυχώς δεν την έχουμε. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά στην αφομοίωση του ανθρώπινου πολιτισμού αλλά σε έναν πόλεμο η αντιπαράθεση είναι άγρια.
Η Τουρκία διαθέτει αυτήν την αγριότητα. Η Ελλάδα όχι.
Γι αυτό, αποτελεσματική αποτροπή σημαίνει, εκτός απο την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με τα κλασικά μέσα (αεροπλάνα, πλοία κλπ), υπεροπλία στα έξυπνα όπλα. Ενεργοποίησή τους χωρίς να βλέπεις ή να έρχεσαι σε επαφή με τον εχθρό.
Υπάρχουν; Ναι, υπάρχουν.
Σε ότι αφορά τα UAV που υπάγονται στην κατηγορία των έξυπνων όπλων: ή θα είναι δικά σου και θα ελέγχεις το λογισμικό τους ή δεν χρειάζεται να τα παίρνεις απο άλλους. Διότι τον τελευταίο λόγο στην κίνησή τους έχει ο διαχειριστής του λογισμικού τους.
Αλλά το σημαντικότερο δεν είναι να κατασκευάσουμε μαζικά UAV. Το πιο ενδιαφέρον είναι να αναπτύξουμε αντι UAV τεχνολογία και να προσγειώνουμε τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα που παραβιάζουν κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε ελληνικά αεροδρόμια.
Έτσι και την πρόκληση αντιμετωπίζουμε και έτοιμο UAV αποκτούμε, αρκεί να του προσθέσουμε δικό μας λογισμικό.
Αυτό σημαίνει αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας με τον καλύτερο τρόπο.
Απο τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο στρατός δεν μπορεί, πλέον, να είναι μόνο κληρωτός. Πρέπει να γίνει περισσότερο επαγγελματικός και οι κληρωτοί να κάνουν τις τρέχουσες, για το εννεάμηνο που υπηρετούν, δουλειές.
Και όπως στις ποδοσφαιρικές ομάδες έτσι και στο στρατό θα μπορούσες να αξιοποιήσεις και καλούς παίκτες απο το εξωτερικό.
Η Τουρκία έχει φλομώσει τα μέτωπα που έχει ενεργοποιήσει με τζιχαντιστές και Αδελφούς Μουσουλμάνους. Και φυσικά με χρήματα του Κατάρ.
Το Κατάρ είναι ο σπόνσορας του Ερντογάν στις στρατιωτικές του επιδιώξεις.
Εν κατακλείδι, οι στρατιωτικές αντιπαραθέσεις “εμείς απο δω και εσείς απο εκεί”, έχουν τελειώσει.
Πρέπει, τεχνολογικά, να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά απο την Τουρκία. Ή, ακόμη και στη διεθνή πρωτοπορία.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σοβαρευτούμε ως κοινωνία αλλά όσα φαίνονται προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνουν απαισιόδοξα.
Άρα, το πρόβλημά μας είναι ο κακός μας ο εαυτός. εκτός και αν τον ξεπεράσουμε.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακριβως αγαπητες Ανιχνευσεις το προβλημα μας ειναι ο κακος εαυτος μας ,τον οποιον πολυ δυσκολα θα ξεπερασουμε ,γιατι εθισθηκαμε σαυτον χρονους πολλους και σκοτωσαμε και σκοτωνουμε μεταφορικως οσους εκλεγμενους ηγετες μας ,τολμησαν και τολμουν να μιλησουν για Πατριδα , εθνικη τιμη και την ενδοξη Ελληνικη Ιστορια (30) αιωνων.
    Το Ελσινκι του 1999 ειχεν συνοδευθει και απο αποδομηση της Ιστοριας μας με την αιωνιο εχθρο μας τον Οθωμανο Τουρκο ,που μας ”πατουσε στο σβερκο” 500 χρονια περιπου ανα περιοχες του Ελληνισμου της Ανατολης και που καταφερε το 1922 να μας ”ριξει στην θαλασσα” ,οπως καυχιεται καθε 31 Αυγουστου ,΄που γιορταζει την ατιμωτικη ηττα μας στην Μ.Ασια αυτος ο ”φιλος” Οθωμανος Τουρκος , στην οποιαν Μικρα Ασια το 1919 μας εσπρωξασν στην εκστρατεια οι ”φιλελληνες”και το 1922 μας επιτεθηκαν ολοι μαζι”φιλοτουρκικα”,οπως και το 1974 στην Κυπρο.
    Δυστυχως τοτε ουτε και το στρατιωτικο καθεστως του αυταπατηθεντος Ιωαννιδη (προυπηρξε του κ.Τσιπρα), -το οποιο μαλιστα εκηρυξε και επιστρατευση- δεν τολμησε την πολεμικη συγκρουση , γιατι ειχαμε μεν υπεροχή στον Εβρο ,αλλα ειχαμε ανοχυρωτα τα νησια του Αιγαιου .
    Ακομη ηχούν στα αυτια των τοτε συγχρονων Ελληνων η πατριωτικη προτροπη του ”ανταρτη” του Ζερβα Αρχιεπισκοπου Πασης Ελλαδος Σεραφειμ με την φραση ”ηρθε η ωρα να τελειωσουμε μια για παντα με τους Τουρκους”.’ Όλβιος ο της ιστροριης εσχεν μαθησιν.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα