«Άλμα δεκαετίας» φαντασιώνεται ο Κ.Μητσοτάκης: «Πέτυχα την ευτυχία του μέλλοντος»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Θέλω να αλλάξω τη χώρα»: Μάλλον θα τα… καταφέρει

Μήνυμα στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, τονίζει ότι μετά τον κάβο της πανδημίας – τον οποίο χαρακτηρίζει «τελευταίο κάβο της περιπέτειας»- η χώρα θα κάνει άλμα δεκαετίας στον τομέα της ανάπτυξης. (Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα)

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, καθώς στόχος του είναι η κυβέρνηση να κριθεί για τη συνολική πολιτική της, και για τα συγκεκριμένα «παραδοτέα» που αφορούν την ανάταξη της χώρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «προτιμά το δρόμο από το νόμο» ενώ για το θέμα του καταδικασθέντος τρομοκράτη τονίζει ότι «η δημοκρατία δεν υποχώρησε στον εκβιασμό του Κουφοντίνα».

Και μετά τις φιλοφρονήσεις μπορούμε να δούμε τα σημεία της συνέντευξης του Κ.Μητσοτάκη με την φράση “κλειδί” να είναι:

«Προσπαθούν να με παρουσιάσουν σαν κάτι που δεν είμαι» είπε ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να αντικρούσει τις κατηγορίες περί αυταρχισμού.

Αυτά είναι «κωδικοποιημένα» τα σημεία της συνέντευξης τα οποία καταδεικνύουν «αυτό που δεν είναι» ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

1. Σε ολόκληρη την συνέντευξη δεν είπε ούτε μια λέξη για τα περίπου 3.500.000 των συνταξιούχων και των ανέργων.

2. Σε ολόκληρη την συνέντευξη (συνολικά 37 ερωτήσεις) υποβλήθηκαν μόνον 2 ερωτήσεις για τα εθνικά θέματά μας. Οι πρωθυπουργικές απαντήσεις αναφέρονται υπό τον ξεχωριστό τίτλο: «Η Τουρκία δεν μπορεί να βάλει εμπόδια στην πρόοδο της χώρας». Λες και το πρόβλημα δεν είναι εθνικό, αλλά οικονομικό. Δεν είναι το Αιγαίο, αλλά η «οικονομική πρόοδος».

3. Η αναφορά στην επέτειο των 200 ετών γίνεται με την γνωστή προσπάθεια του πρωθυπουργού να αυτό-συγκρίνεται και πάλι με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο Βενιζέλος (λέει ο πρωθυπουργός) στην επέτειο της πρώτης 100ετηρίδας πέτυχε την εθνική ολοκλήρωση. Ο ίδιος στην επέτειο της δεύτερης 100ετηρίδας υποσχέθηκε την «ευτυχία του μέλλοντος» (sic).

4. Σε ολόκληρη την συνέντευξη ο πρωθυπουργός δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Επιμένει ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε το ΕΣΥ (που είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης). Δηλώνει αντίθετος με την επίταξη των ιδιωτών γιατρών την οποία έχει εξαγγείλει εδώ και ημέρες ο υπουργός υγείας και την οποία ο πρωθυπουργός θεωρεί «ύστατο συνταγματικό εργαλείο» που, όμως, αν χρειαστεί «δεν θα διστάσει να κάνει».

5. Για το θέμα της επαναφοράς στην κανονικότητα λέει ότι «πρέπει να φοράμε μάσκα» (που, όμως, φοράμε ήδη) ότι θα «βοηθήσει ο καιρός» (λες και δεν θα ερχόταν η άνοιξη), αλλά αποφεύγει να απαντήσει στο κομβικό ερώτημα αν μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχουν γίνει 5.000.000 εμβολιασμοί.

6. Προαναγγέλλει «μέτρα που θα μας συνοδεύουν οπωσδήποτε για κάποιο χρονικό διάστημα». Δεν προσδιορίζει ποια είναι αυτά τα μέτρα (λέει ότι θα είναι «ελάχιστα» αλλά όχι πόσα) ούτε πόσης διάρκειας θα είναι αυτό το «κάποιο χρονικό διάστημα».

7. Λέει ότι δεν απαγορεύτηκαν οι διαδηλώσεις όταν είναι πρόσφατη η πολιτική και κοινωνική θύελλα που προκλήθηκε από την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου όπου, ύστερα από πολύ καιρό, τα «βρήκαν» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25.

8. Για το «άλμα ανάκαμψης» μετά το τέλος της πανδημίας (που είναι και ο τίτλος της συνέντευξης με παραλλαγή στην πρώτη σελίδα σε «άλμα δεκαετίας») επαναφέρει την θεωρία του «συμπιεσμένου ελατηρίου» την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο Τσίπρας για μετά το τέλος του μνημονίου.

9. Αλλά εκτός από το «συμπιεσμένο ελατήριο» όλα τα υπόλοιπα είναι ασαφή. Ο πρωθυπουργός λέει «Βλέπετε πόσο έντονο είναι σήμερα το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την χώρα μας» αλλά δεν προσδιορίζει ποιο είναι αυτό το «επενδυτικό ενδιαφέρον».

10. Αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει την «εξυγίανσή του μέσα από την γρήγορη μείωση των κόκκινων δανείων» δηλαδή την πώληση αυτών των κόκκινων δανείων στα funds που θα εφαρμόσουν (μετά την πανδημία) τον νέο πτωχευτικό νόμο με τον οποίο θα χαθούνε χιλιάδες περιουσίες.

11. Όταν όμως ο πρωθυπουργός ερωτάται για την «μόχλευση τραπεζικών κεφαλαίων που θα μπορούνε να προωθήσουν ιδιωτικές επενδύσεις 30 δισ. ευρώ» τι αναφέρει; Τις «προτάσεις καινοτομίας» (όπως αποκαλεί το σχετικό κυβερνητικό σχέδιο) που είναι «οι δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα να μελετά και να ωριμάζει ένα έργο με δική του χρηματοδότηση» (!). Μα τότε τι να την κάνει ο «ιδιωτικός τομέας» την κρατική ενίσχυση; Για να «εντάσσεται (αυτό το έργο) στον συνολικό κρατικό σχεδιασμό»; (όπως διατείνεται ο πρωθυπουργός) όταν θα έχει ήδη χρηματοδοτηθεί από τον ιδιώτη;

12. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο πρωθυπουργός ερωτάται για το «όραμά» του για τον τόπο. Απαντώντας θεωρεί την πανδημία «επιταχυντή κάποιων τάσεων που υπήρχαν ήδη (στον δικό του σχεδιασμό;) και τώρα θα κινηθούν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα». Και ποια είναι η πρώτη «τάση» που θα επιταχυνθεί; «Η αποσύνδεση της δουλειάς από τον χώρο διαμονής». Και προχωρεί ακόμη περισσότερο! Γιατί δίνει και παράδειγμα! Τον Δομοκό από όπου ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι με τις κατάλληλες «ψηφιακές υποδομές» θα δημιουργείται ένα «ανθρωπογενές περιβάλλον» εργασίας με την ανάλογη βιοποικιλότητα.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/972159_kmitostakis-me-paroysiasoyn-san-kati-poy-den-eimai-petyha-tin

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα