Άλλο Οικουμενικός Πατριάρχης και άλλο Ελπιδοφόρος: Δεν αντέχει… Πήγε τρέχοντας πάλι να ευλογήσει τα “διπλωματικά” όπλα των Τούρκων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος φωτογραφήθηκε μέσα στην …τρελή χαρά. Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του ότι βρισκόταν ανάμεσα στους Τούρκους φίλους του, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν, είναι η αλήθεια, μετά βαϊων και κλάδων!!!

Στον λογαριασμό του στο Twitter έγραψε τα εξής:

Είναι τιμή να παρευρεθώ σε ένα διαθρησκειακό δείπνο Ιφτάρ που παρέθεσε ο Τούρκος Γενικός Πρόξενος καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της Νηστείας του Ραμαζανιού. Εύχομαι σε όλους τους Μουσουλμάνους μια ειρηνική και χαρούμενη γιορτή.

Πήγε στο τουρκικό Προξενείο, στη Νέα Υόρκη για να ευλογήσει τα “διπλωματικά” όπλα των Τούρκων εκμεταλλευόμενος το δείπνο Ιφτάρ, που έγινε με τις εντολές και την καθοδήγηση του Turkish Communications Directorate. Ωραίος!!! Αλλά και μοιραίος…

Ξέρετε τι εστί Turkish Communications Directorate; Το όργανο της πιο χυδαίας προπαγάνδας της Τουρκικής Προεδρίας, το οποίο συχνά πυκνά προσβάλλει τον Ελληνισμό.

Να μου πείτε γιατί να μην πάει να εορτάσει με τους Τούρκους, αφού και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, πάντα ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις των απογόνων του Αττίλα; Διότι ο κ. Βαρθολομαίος είναι μέσα στην Τουρκία και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Είναι ένας “ελεύθερος, αλλά πολιορκημένος” από το αυταρχικό καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

 

Και επειδή ο κ.κ. Ελπιδοφόρος είναι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και όχι Άγκυρας, και επειδή είναι ο επικεφαλής των Ελληνορθοδόξων Χριστιανών των Ηνωμένων Πολιτειών, και επειδή είναι και Αμερικανός υπήκοος, θα έπρεπε να είναι προσεκτικός. ΔΕΝ ειναι καθόλου ούτε λαμβάνει υπόψιν τα αισθήματα των ομογενών μας.

Και μάλιστα προκαλεί επειδή δημοσιεύει φωτογραφικά χαρούμενα στιγμιότυπα ως να βρίσκεται μεταξύ Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων.

Τις προάλλες τον είδα έξω από το Blair House, απέναντι από το Λευκό Οίκο. Μόλις με είδε ότι ανέμενα απ’ έξω λόγω δημοσιογραφικής και μόνο υποχρέωσης, κατέβασε τα μούτρα του μέχρι τα παπούτσια του.

Συνοδευόταν από τον κ. Στράτο Σαφιολέα, υπέυθυνο για το …”πατριαρχικό” προφίλ του, ο οποίος βεβαίως από τον φόβο του δεν χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Απλά ο κ. Ελπιδοφόρος έδειξε τον πραγματικό χαρακτήρα του. Εγώ νόμιζα ότι οι παπάδες …συγχωρούν!!! Εντάξει, πλάκα κάνω. Από την εμπειρία μου αποδεικνύεται ότι πολλοί εξ αυτών είναι γεμάτοι μίσος. Ιδιαίτερα μερικοί Ιεράρχες.

Αν δεν είσαι “σφουγγοκωλάριος” είσαι εχθρός και μπαίνεις στη μαύρη λίστα. Με χαρά …αναγνωρίζω ότι είμαι ο επικεφαλής αυτής της μαύρης λίστας.

Το πράγμα είχε την πλάκα του. Όταν έφτανε ο κ. Ελπιδοφόρος στο Blair House μιλούσαμε με ένα Κύπριο αδελφό. Όταν του είπαμε ότι έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος έγινε …Καρλ Λούις. Μήπως τον δει να μιλά μαζί μας και τον μαυροπινακίσει, που λέμε και στην Κύπρο.

Κύριε Αρχιεπίσκοπε, πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι αντιπροσωπεύετε -κακώς βέβαια- τους Ελληνορθόξους της Αμερικής. Ήρθατε στην Αμερική για να χρησιμοποιήσετε την Ομογένεια ως εφαλτήριο για να κάνετε κατάληψη του Οικουμενικού Θρόνου.

Έχω νέα για εσάς, αν και τα γνωρίζετε… Το χάσατε το παιγνίδι. Η τελευταία σας επίσκεψη στο φανάρι αποδείχθηκε καταστροφική… Εκτός αν επανεκλεγεί ο Ταγίπ Ερντογάν, που σας …”χρωστά”, αν και ο νέος Οικουμενικός Πατριάρχης θα εκλεγεί μέσω Ουάσιγκτον και Αθήνας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους: Σταματείστε να τον υμνείτε. Καρφώνεστε και εκτίθεστε… Έξω από το Blair House γνωρίστηκα, επιτέλους, με τον αιδεσιμώτατο κ. Δρόσο…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος μέσα στην τρελή χαρά στο Προξενείο της Τουρκίας, στη Νέα Υόρκη. Έφαγε και ήπιε και …διασκέδασε με τους Τούρκους “αδελφούς”. Φωτογραφία via Twitter, Elpidophoros, @Elpidophoros

ΜΙΧ. ΙΓΝ.
HELLAS JOURNAL

hellasjournal.com/2023/04/allo-ikoumenikos-patriarchis-ke-allo-elpidoforos-den-antechi-pige-trechontas-pali-na-evlogisi-ta-diplomatika-opla-ton-tourkon/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όποιος αποβλέπει στον Οικ. Θρόνο, πρέπει να τα έχει καλά με το τουρκικό κράτος. Κοντός ψαλμός…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα