«Άγριοι χωρίς ταυτότητα οι Σλάβοι», λέει ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας Σκοπίων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η εισαγγελία των Σκοπίων κάλεσε σε απολογία τον επικεφαλής της Ισλαμικής κοινότητας Σκοπίων για ομιλία μίσους. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει διαδικασία και απέστειλε σχετικό υπόμνημα στις δικαστικές αρχές, όταν η τοπική Επιτροπή του Ελσίνκι υπέβαλε μήνυση εναντίον του, όπως αναφέρει η  ενημερωτική ιστοσελίδα 24mk.

Η υπόθεση υποβλήθηκε σε αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος θα ενεργήσει κατόπιν του αιτήματος καλώντας τον επικεφαλής της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας  για απολογία, όπως ανέφερε η Εισαγγελία.

Ο επικεφαλής της Ισλαμικής κοινότητας, Ρέις Σουλεϊμάν Ρετζέπι, αποκάλεσε «άγριο» το λαό των Σκοπίων και «ανθρώπους χωρίς ταυτότητα». Μηνύσεις υπεβλήθησαν τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος (Αγκάταγκελ) σε σημείωμά τους με τίτλο «Επικεφαλής του Μίσους» αναφέρει ότι ο Ρετζέπι δεν εκφράστηκε ως πιστός και η δήλωσή δεν προσβάλει μόνο τους χριστιανούς αλλά τους ‘μακεδόνες’  μουσουλμάνους.

«Είναι άγριοι και χωρίς ταυτότητα; Δυστυχώς η κοινωνία μας που προσπαθεί να οικοδομήσει ένα πολύ-πολιτισμό, έχει αφήσει αυτούς τους ανθρώπους ελεύθερους να λένε ότι θέλουν επί δεκαετίες, καθώς οι ενέργειές τους μαρτυρούν βασική έλλειψη παιδείας με τις προκλήσεις τους».

Η Ισλαμική Κοινότητα μετά από αυτήν την εξέλιξη ανακοίνωσε ότι ο Ρετζέπι ποτέ δεν ανέφερε ‘άγριους τους σλαβομακεδόνες’ και χωρίς ταυτότητα, αλλά αναφερόταν  αόριστα σε ‘άγριο λαό, χωρίς ταυτότητα’ αναφερόμενος στις δυσκολίες που συναντάει στην ανέγερση ενός τζαμιού στο χωριό Λάζετς, όπως σημειώνεται.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα