Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία μάλλον χάνει το προενταξιακό καθεστώς το οποίο της δίνει πολλά προνόμια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, κος Άγγελος Συρίγος, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής  o  κ. Συρίγος επεσήμανε: Δεν είναι άνθρακας ο θησαυρός αλλά έτσι λειτουργεί η ΕΕ. Εδώ είχαμε και ένα άλλο πρόβλημα πέσαμε πάνω στην αμαξοστοιχία της Γερμανίας η οποία δεν άφηνε τίποτα να περάσει. Δηλαδή η Γερμανία ήταν αποφασισμένη να εδραιώσει την επιρροή της στην Τουρκία και για πρώτη φορά στα χρονικά, και αυτό με ανησυχεί γενικότερα, επέλεξε να παίξει τη δική της πολιτική στο θέμα της Τουρκίας.

O βουλευτής της ΝΔ αναφορικά με τη στάση του κ. Μακρόν  είπε οτι έκανε πίσω, είχα φανεί τις τελευταίε μέρες, είχε υποχωρήσει λίγο. Παίζονται πολλά θα σας δώσω ένα παράδειγμα, πρόκειται να γίνει μια συμφωνία μεταξύ Ευρώπης και Νοτίου Αμερικής για εμπόριο και η «ισχυρή» βιομηχανία της Γαλλίας που είναι τα αγροτικά προϊόντα φοβάται ότι θα πλημμυρίσει η ευρωπαϊκή αγορά με φθηνό νοτιοαμερικανικό κρέας, γάλα, φθηνά προϊόντα σε αυτό τον τομέα.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι κέρδισε κάτι η Ελλάδα από τη χθεσινή Σύνοδο.

« Υπάρχουν μια σειρά από μέτρα το ένα ότι η ΕΕ καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας, δίνει στον Μπορέλ εντολή να φτιάξει μια έκθεση για συνολική κατάσταση των πραγμάτων στην Τουρκία. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία μάλλον χάνει το προενταξιακό καθεστώς το οποίο της δίνει πολλά προνόμια γατί ο Μπορέλ θα μιλήσει συνολικά για την κατάσταση. Διευρύνεται ο κατάλογος των κυρώσεων, θα υπάρξουν πρόσθετες καταχωρήσεις θεωρητικά αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και εταιρείες, μένει να το δούμε. Αυτό μπορεί να αποφασιστεί και σε μια ημέρα, η εκτίμησή μου είναι ότι η Γερμανία δεν θα κάνει τίποτα μέχρι το τέλος της προεδρίας αλλά μπορεί να αποφασιστεί πολύ άμεσα. Ένα θετικό επίσης είναι ότι παύει πλέον να είναι μόνο η Κυπριακή ΑΟΖ κα μιλάμε συνολικά για την Ανατολική Μεσόγειο, αυτό είναι πολύ σημαντικό» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου εμποδίζει τίποτα τον κ. Ερντογάν να στείλει το Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ο κ. Συρίγος τόνισε οτι το μόνο που θα τον εμπόδιζε ήταν ένα εμπάργκο όπλων το οποίο δεν είναι πάνω στο τραπέζι.

Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία μάλλον χάνει το προενταξιακό καθεστώς το οποίο της δίνει πολλά προνόμια

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα