¨Καλούμε τις ΗΠΑ το συντομότερο να επανορθώσουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν¨….

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Τουρκία θα δώσει την απάντηση της

Στις κυρώσεις που με πρόφαση την αγορά από τη Ρωσία των S-400 ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, ετοιμάζεται να απαντήσει η Τουρκία. Οι ΗΠΑ ενέταξαν στην λίστα αυτων που παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στη χώρα και επιβάλλεται περιορισμός στο καθεστώς βίζας, τον Πρόεδρο της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, τον αντιπρόεδρο Φαρούκ Γιγίτ, το πρόεδρο της Διεύθυνσης Αεράμυνας και Διαστήματος Σερχάτ Γκεντσογλου και τον Μουσταφά Αλπέρ Ντενίζ. Η Τουρκία ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις σε αντίστοιχα ονόματα.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω της αγοράς του αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία. Η ένταξη των επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας στη μαύρη λίστα προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας. Απέναντι σε αυτή την απόφαση που αποτελεί παραβίαση του πνεύματος της συμμαχίας και της εταιρικής σχέσης, η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει κατά τον ίδιο τρόπο.

Όσο και αν τα άρθρα των κυρώσεων που επελέγησαν, αναφέρεται πως είναι τα “πλέον ήπια”, φαίνεται αναπόφευκτο πώς οι σχέσεις των δύο χωρών θα επηρεαστούν σε κάθε πεδίο.
….
Σε περίπτωση που οι κυρώσεις επηρεάσουν σε σοβαρό βαθμό τις σχέσεις των δύο χωρών, μπορεί να ληφθούν ακόμη πιο σοβαρά μέτρα. Σε εκείνη την περίπτωση μπορεί να τεθεί το θέμα των βάσεων των ΗΠΑ στην Τουρκία. Στην βάση του Ιντσιρλίκ των Αδάνων που έχει σημαντική θέση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν την 39η αεροπορική τους βάση. Ενώ στην αεροπορική βάση πού βρίσκεται στο Τσίγλι της Σμύρνης ασκούν τα καθήκοντά τους δυνάμεις που υπάγονται στην αμερικανική αεροπορία Ευρώπης.
….
Στην τρίτη αεροπορική βάση που βρίσκεται στο Ικόνιο είναι εγκατεστημένα τα Άβαξ στο πλαίσιο των νατοϊκών τους καθηκόντων.
…..
Μία άλλη βάση που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά οι ΗΠΑ, είναι η νατοϊκή βάση του Κούρετζικ. Η Τουρκία είχε κλείσει πρώτη φορά τις αμερικάνικες βάσεις, μετά από το εμπάργκο που είχαν εφαρμόσει οι ΗΠΑ μετά την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο.
…..

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι δήλωσε : ” Την υπερήφανη στάση της Τουρκίας δεν μπορούν να την επηρεάσουν κυρώσεις καμίας χώρας. Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση των ΗΠΑ και τις καλούμε το συντομότερο να επανορθώσουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν”.

…………

​Türkiye cevabını verecek: ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımlar neler?

¨Καλούμε τις ΗΠΑ το συντομότερο να επανορθώσουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν¨….

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα