‘Ώρα μηδέν’ για τον Ελληνισμό της Κύπρου! Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, με τους όρους, που έχει θέσει ο Ερντογάν: Επέβαλε ως ισότιμο συνομιλητή τον ηγέτη του ψευδοκράτους και έδιωξε από τις συνομιλίες την Ευρωπαϊκή Ένωση – Αν ‘πέσει’ η Κύπρος, έρχεται και το τέλος της Ελλάδος!

26/4/21 | 2 | 2 | 311 εμφανίσεις

Του Πάνου Παναγιωτόπουλου

Αν ‘πέσει’ η Κύπρος, έρχεται και το τέλος της Ελλάδος! Το υπογραμμίζουμε, ξεκάθαρα, από την αρχή, μήπως και ξυπνήσουμε το Ελληνικό πολιτικό και μιντιακό σύστημα, που θεωρεί το Κυπριακό ζήτημα σαν κάτι πολύ μακρινό και πολύ αδιάφορο, σε σχέση με τα -όντως- σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, μετά την δεκαετή αιχμαλωσία των μνημονίων και εν μέσω της καταστροφικής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Από αύριο Μ. Τρίτη, 27 του μηνός και μέχρι την Μ. Πέμπτη 29/4, θα διεξαχθεί στη Γενεύη της Ελβετίας η περιβόητη Άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό, μέσα σε ένα πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων, που έχει επιβάλει ο ίδιος ο Ερντογάν!

Με άλλα λόγια, ενώ η πλειοψηφία των συστημικών ΜΜΕ στην Ελλάδα παρουσιάζει τον Ερντογάν ως πολιτικά… ‘μισοπεθαμένο’, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κατορθώσει, παραβιάζοντας την Διεθνή Νομιμότητα, το Διεθνές Δίκαιο και αυτά ακόμη τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, να εκβιάσει τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και να σύρει όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη σε μία Πενταμερή Διάσκεψη, από την οποία ο Ελληνισμός, πρώτα ο Κυπριακός και μετά ο Ελλαδικός, μπορεί να βγεί μόνον χαμένος!

Ο Ερντογάν επιβάλλει, ως ισότιμο συνομιλητή, τον ηγέτη του ψευδοκράτους

Ο πρώτος σκληρός και εκβιαστικός όρος, τον οποίο πέτυχε να περάσει ο Ερντογάν, είναι να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών, με καθεστώς πλήρους ισοτιμίας με τον νόμιμο Πρόεδρο της ενιαίας, κυρίαρχης, ανεξάρτητης και αδιαίρετης Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. Δηλαδή, στις συνομιλίες αυτές, που βαπτίστηκαν δήθεν ‘Άτυπες’, για να δοθεί ένα άλλοθι προς εσωτερική κατανάλωση στις κυβερνήσεις της Λευκωσίας και της Αθήνας, η Τουρκία επέβαλε πλήρως την θέση της, σύμφωνα με την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης είναι απλώς ‘ο εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης’ και ως εκ τούτου είναι ισότιμος και πολιτικά ισοδύναμος με τον ‘εκπρόσωπο της Τουρκοκυπριακής Διοίκησης Ερσίν Τατάρ’. Με άλλα λόγια, ο ΟΗΕ, η Βρετανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κυβέρνηση της Ελλάδος αποδέχονται στην πράξη, χωρίς να το παραδέχονται επισήμως (εξ ού και ο χαρακτηρισμός ‘Άτυπη’), τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής του 1974, της συνεχιζόμενης κατοχής και της ανακήρυξης του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, με Πρωθυπουργούς – ανδρείκελα της Άγκυρας!

Ο Ερντογάν απέκλεισε από τις συνομιλίες και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ένα άλλο ‘κατόρθωμα’ του Τούρκου Προέδρου είναι ότι πέτυχε με τις πλάτες του Γ.Γ. του ΟΗΕ να αποκλείσει από τις συνομιλίες της Γενεύης την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνούμενος να δεχθεί ότι οι Βρυξέλλες, που έχουν λόγο -και καλά κάνουν- για το τι συμβαίνει στη Λευκορωσία, στην Ουκρανία και στην Κριμαία, μπορεί να έχουν άποψη και θέση για τα θέματα της ίδιας της Κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε, της Ευρωζώνης και του ΟΗΕ!

Βεβαίως, η Ε.Ε ζήτησε να λάβει μέρος στη διάσκεψη, αλλά έφαγε πόρτα, μετά την άρνηση του Ερντογάν να δεχθεί κάτι τέτοιο και αυτοεξευτελίστηκε, στέλνοντας στη Γενεύη μία ανώτερη υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα κάνει βόλτες στους διαδρόμους του κτιρίου για να ενημερώνεται για την πορεία των συνομιλιών, ως απλή ένοικος του ξενοδοχείου!

Στην Άτυπη Πενταμερή διάσκεψη θα λάβουν μέρος οι τρείς εγγυήτριες δυνάμεις, που συνυπέγραψαν τις Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου, με τις οποίες ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία: Η Ελλάδα, η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία. Στο ίδιο τραπέζι, όπως είπαμε ως ισότιμοι συνομιλητές, ο Νίκος Αναστασιάδης με τον Ερσίν Τατάρ και ο Προεδρεύων Γ.Γ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Μόνο να χάσουν έχουν η Κύπρος και η Ελλάδα από τις συνομιλίες αυτές!

Το ερώτημα, που ανακύπτει αβίαστα, είναι τι έχει να κερδίσει ο Ελληνισμός της Κύπρου και της Ελλάδος από τις συνομιλίες αυτές; Υπάρχει κάποιος, που μπορεί να υποστηρίξει με σοβαρά επιχειρήματα ότι ο Ερντογάν είναι έτοιμος να συμφωνήσει σε μία σταθερή, ειρηνική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, η οποία θα επιτρέπει σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να ζούν αδελφωμένοι, στο πλαίσιο μιας Ομοσπονδίας και να ευημερούν από κοινού;

Για όσους εξακολουθούν να τρέφουν αυταπάτες, ο Ερντογάν χρησιμοποίησε και πάλι τον κυνισμό του για να ξεκαθαρίσει πολλές φορές τις προθέσεις του προς κάθε κατεύθυνση: Μιλάει, πλέον, για δύο ξεχωριστά Κράτη στην Κύπρο, τελεία και παύλα!

Κατά συνέπεια, μόνον να χάσουν από τις συνομιλίες αυτές έχουν οι Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδος!

Η ‘άλωση’ της Κύπρου θα είναι η αρχή της πτώσης και της Ελλάδος!

Επειδή οι τύχες του Ελληνισμού της Ελλάδος και της Κύπρου είναι αλληλένδετες, μία ενδεχόμενη ‘άλωση’ της Κύπρου, μέσα από μία κακή συμφωνία για το Κυπριακό, θα αποτελέσει την ‘Κερκόπορτα’ για την πτώση και της Ελλάδος και την μετατροπή της σε χώρα – δορυφόρο της Τουρκίας του Ερντογάν!

Μία τουφεκιά των Τούρκων στην Κύπρο θα ισοδυναμεί με οβίδα πυροβολικού κάτω από τη Ακρόπολη! Άρα, ας ξυπνήσουν οι ματαιόσπουδοι των Αθηνών και ας στρέψουν την προσοχή τους σε αυτά που θα γίνουν το τριήμερο στη Γενεύη, γιατί και εκεί παίζονται οι τύχες του Ελληνισμού, Κυπριακού και Ελλαδικού!

https://europost.gr/ora-miden-ton-ellinismo-tis-kyproy-archizoyn-oi-diapragmateyseis-sti/

Category: Ειδησεις, Προτεινόμενα άρθρα

( 2 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Φώτης says:

  Γι’αυτό δεν έπρεπε ποτέ να δοθεί η μισή Κύπρος στην Τουρκία το 1974. Δεν θα είχαμε τα σημερινά διλήμματα σε ξηρά και θάλασσα. Μέγα λάθος το “η Κύπρος κείται μακράν”!

  • 1.1
   Banned_Member says:

   Δεν έζησα τη φάση, αλλά μάλλον είχαν διαλύσει τον στρατό οι χουνταίοι.

   Αν αντέχαμε να χτυπηθούμε μαζί τους, δε θα λέγαμε αυτή τη φράση.

   • 1.1.1
    Επισκέπτης says:

    Πάντα σε πολιτειακές μεταβολές, είτε ανάληψη τής εξουσίας από τον στρατό, είτε πτώση τής στρατιωτικής κυβερνήσεως, επέρχεται αναταραχή στο στράτευμα και μειώνεται το αξιόμαχό του. Αυτή την φάση περνούσε και η Ελλάδα, όταν ξεκίνησε ο Β’ ΑΤΤΙΛΑΣ. Δεν είχαμε αξιόμαχο στράτευμα, διότι μόλις προ ενός μηνός είχε πέσει η χούντα.

 2. 2
  Αλή Αλ-Γιουνάνι says:

  Στην Κύπρο υπάρχουν δύο λαοί, όχι ένας. Δεν υπάρχουν “Κύπριοι” με την εθνική έννοια, δεν υπάρχει “Κυπριακό” έθνος. Ο όρος “Κύπριος” είναι τοπικός/γεωγραφικός, όχι εθνικός/εθνοτικός. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μεγάλα έθνη, Έλληνες και Τούρκοι, και κάποιες μικρές μειονότητες. Εθνοθρησκευτικές ή εθνικές μειονότητες όπως οι Αρμένιοι και οι Μαρωίτες, θρησκευτικές μειονότητες όπως π.χ. οι Λατίνοι κ.α. Υπάρχει επίσης και μία ιδιαίτερη εθνοπολιτισμική ομάδα, οι Ρομά (κάποιοι από αυτούς είναι μουσουλμάνοι και κάποιοι χριστιανοί, ενταγμένοι στην τουρκοκυπριακή και την ελληνοκυπριακή κοινότητα αντίστοιχα). Γιατί θα πρέπει ντε και καλά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί; Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν ως μειονότητα σε ένα κράτος κατά βάση Ελληνοκυπρίων.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας