«Όχι μόνο Σύριοι»…Η Τουρκία μεταφέρει Καυκάσιους μαχητές στο Αζερμπαϊτζάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ένα μέλος της «Ταξιαρχίας Σουλτάνου Σουλεϊμάν Σάχ» του ‘Συριακού Εθνικού Στρατού’ στην περιοχή Αφρίν

Νοέμβριος 3, 2020. 19:52

Η οργάνωση «Σύριοι για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη» τεκμηρίωσε μεταφορές περισσότερων από δύο χιλιάδων Σύριων μαχητών στο Αζερμπαϊτζάν, με την υποστήριξη και τη διευκόλυνση της Τουρκίας, για να συμμετάσχουν στις μάχες μαζί με τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, γράφει ο αραβικός ιστότοπος «Αλ Χούρα» που έχει έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η οργάνωση τεκμηρίωσε  και επιβεβαίωσε τη μεταφορά εκατοντάδων μισθοφόρων από τη Συρία, με μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο, μέσω της τουρκικής επικράτειας, προκειμένου να πολεμήσουν ως «μισθοφόροι» από την πλευρά της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτό έγινε με μια λεπτομερή έκθεση που δημοσίευσε η οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη Δευτέρα, στην οποία αποκάλυψε επίσης τη μεταφορά 150 Καυκάσιων τζιχαντιστών στο Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι είναι ξένοι μαχητές που είχαν πολεμήσει στη Συρία, τα τελευταία χρόνια, μέσα στη φατρία «Στρατιώτες του Καυκάσου».

Οι “Στρατιώτες του Καυκάσου” δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο του Κυβερνείου της Λατάκιας, τόσο στο Τζαμπάλ αλ Τουρκμάν όσο και στοΤζαμπάλ αλ Ακράντ, και σε τμήματα του Κυβερνείου του  Ιντλίμπ, μεγάλες περιοχές οι οποίες βρίσκονται υπό τον έλεγχο της  Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ.

Μεταφορά σε παρτίδες

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μέχρι τις 13 Οκτωβρίου, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε ότι είχε παρακολουθήσει τη μεταφορά τουλάχιστον 2000 Σύριων μαχητών στο Αζερμπαϊτζάν (σε παρτίδες αποτελούμενες από 250 μαχητές σε κάθε παρτίδα).

Οι μαχητές είναι μέρος των υποστηριζόμενων από την Τουρκία σχηματισμών  του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού», οι οποίοι με τη σειρά τους εμπίπτουν στην «Συριακή Ενδιάμεση Κυβέρνηση», την πολιτική ομπρέλα των συριακών αντιπολιτευόμενων δυνάμεων, με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Η οργάνωση ανέφερε ότι μπόρεσε να τεκμηριώσει την πρόσληψη δεκάδων πολιτών, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό της Συρίας, και αναγκάστηκαν να αποδεχθούν την «τουρκική προσφορά», λόγω των άθλιων οικονομικών συνθηκών στη Συρία και της άμεσης ανάγκη χρημάτων.

Οι εκστρατείες για τις προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο (όπου βρίσκονται οι αντιπολιτευόμενες φατρίες), συμπεριλαμβανομένης κυρίως της περιοχής του Αφρίν (περιοχή του  λεγόμενου «κλάδου ελαίας» από την τουρκική επιχείρηση εισβολής).

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έλαβαν οι «Σύριοι για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη», οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας ζήτησαν να ξεκινήσουν την καταχώριση των ονομάτων όσων επιθυμούν να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν από τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου 2020. (Πριν αρχίσουν οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Ωστόσο, οι διαδικασίες εγγραφής ξεκίνησαν στις 13 του ίδιου μήνα, όταν ανέλαβαν τις προσλήψεις οι ισλαμικές ομάδες.

Όπως είναι γνωστό αυτές συνδέονται στενά με την τουρκική κυβέρνηση , όπως: η «Ομάδα του Σουλτάν Μουράτ», που αποτελείται κυρίως από Τούρκους μαχητές, και η «Ταξιαρχία Σουλεϊμάν Σάχ».

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα