Και με μισό κόστος ζωής τότε…

Το 2011 ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει επί λέξει «Δεν έχω ζήσει με 800€ το μήνα κ εύχομαι να μην χρειαστεί».

Φυσικά, έκτοτε οι Έλληνες αναγκάστηκαν να ζήσουν και με πολύ λιγότερα, όπως με 500 ευρώ και το επίσης σημαντικό, πολύ ακριβότερα, καθώς αν κάποιος κάνει σύγκριση τις τιμές τις σημερινές με αυτές προ 11 ετών, μάλλον θα σοκαριστεί.

Τώρα ο Κ.Μητσοτάκης αύξησε τον κατώτατο κατά 1,66 ευρώ την ημέρα και τον έφτασε στο επίπεδο των περίπου 660 ευρώ καθάρα (τα μεικτά δεν μας αφορούν γιατί δεν «τρώγονται» από τον μισθωτό).

Έτσι λοιπόν μετά την ανακοίνωση της αύξησης των 50 ευρώ (μεικτά) στον κατώτατο μισθό όπως είναι φυσικό προέκυψαν κάποια ερωτήματα και φυσικά αναζητήθηκε το σχετικό βίντεο με την περιβόητη δήλωση του νυν πρωθυπουργού.

Τότε που η τιμή της βενζίνης και του πιτόγυρου κυμαινόταν στο 1,5 ευρώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής λάμβανε μισθό 5.500 ευρώ το μήνα, όπως ο ίδιος λέει στο βίντεο.

Τώρα η βενζίνη είναι πολύ πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και ο πιτόγυρος έφτασε τα 3 ευρώ.

Αν λοιπόν οι Έλληνες δεν μπορούσαν να ζήσουν τότε με 800 ευρώ, σήμερα με κόστος ζωής 100%, άντε ας πούμε 70% ακριβότερο ,πως θα ζήσουν;

Να θυμίσουμε επίσης ότι τα πράγματα ξεκίνησαν να ακριβαίνουν πολύ νωρίτερα από τον πόλεμο στην Ουκρανία γιατί μέσα στον ορυμαγδό των γεγονότων επιχειρήθηκε να «φορτωθεί» η ακρίβεια στην ουκρανική κρίση.

 

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/otan-to-2011-o-k-mitsotakis-elege-den-exo-zisei-me-800e-to-mina-k-eyxomai-na-min-xreiastei-vinteo/