Όταν ο Τραμπ έλεγε το 2013 τον Ομπάμα «ηλίθιο» που ήθελε να επιτεθεί στην Συρία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιτεθεί με πυραύλους στην Συρία, ήταν μια απόφαση που ξάφνιασε τους πάντες, ακόμα και το επιτελείο του. Και αυτό διότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν την εναντίωσή του για μια παρόμοια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Συγκεκριμένα, το 2013, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα σκεφτόταν να πάρει ανάλογα μέτρα ενάντια στην συριακή κυβέρνηση, ο Τραμπ είχε επιτεθεί στον τότε Αμερικανό πρόεδρο λέγοντας:

«Να το επαναλάβω, στον πολύ ηλίθιο ηγέτη μας, δεν πρέπει να επιτεθείς στην Συρία –αν το κάνεις κάποια πολύ κακά πράγματα θα προκληθούν από αυτήν την μάχη και οι ΗΠΑ δεν θα πάρουν τίποτα» είχε γράψει ο Τραμπ με κεφαλαία γράμματα σε ένα tweet που ανήρτησε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2013.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Αμερικάνος Πρόεδρος προσέθεσε: «Πρόεδρε Ομπάμα μην επιτεθείς στην Συρία. Δεν έχουμε τίποτε να κερδίσουμε ενώ αντιθέτως έχουμε πολλά να χάσουμε. Κράτα το μπαρούτι σου για μια άλλη (πιο σημαντική) μέρα!».

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε πει πως μια χημική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο εκείνου του χρόνου ήταν «ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, και μια παραβίαση των νόμων του πολέμου» αλλά τελικώς αποφάσισε να μην επέμβει στρατιωτικά έπειτα από κοινή απόφαση που πάρθηκε και από το Κονγκρέσο.

Ωστόσο, η τωρινή επίθεση των ΗΠΑ στην Συρία, έγινε όπως είπε ο Τραμπ με γνώμονα την αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων που «αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της εθνικής ασφάλειας».

Στα tweet που έκανε την περίοδο των ομιλιών του Ομπάμα, ο Τραμπ είχε επίσης πει: «Τι θα κερδίσουμε αν βομβαρδίσουμε την Συρία εκτός από παραπάνω χρέος και μια μακροχρόνια διαμάχη; Ο Ομπάμα θα χρειαστεί την αποδοχή του Κογκρέσου».

Ωστόσο, ο ίδιος δεν πήρε καμία έγκριση από το Κογκρέσο πριν εξαπολύσει τις στρατιωτικές του επιθέσεις.

koutipandoras.gr
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα