Όσκαρ 2022: Η στιγμή που ο Μίκης Θεοδωράκης τιμάται στην ενότητα «In Memoriam» (βίντεο)

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Όσκαρ τιμούν προσωπικότητες από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας που πέθαναν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος, στο βίντεο – αφιέρωμα τιμήθηκε και ο Μίκης Θεοδωράκης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα Όσκαρ τιμούν προσωπικότητες από τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας που πέθαναν στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος, στο βίντεο – αφιέρωμα που προβλήθηκε στην ειδική ενότητα της τελετής με όνομα «In Memoriam», τιμήθηκε και ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

Για το αφιέρωμα, πολλοί καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τραγούδια και να μιλήσουν για αγαπημένους ηθοποιούς, παραγωγούς και άλλους καλλιτέχνες που δεν βρίσκονται στη ζωή.

Ο Τάιλερ Πέρι ήταν εκείνος που ξεκίνησε το φετινό, συγκινητικό κεφάλαιο με μερικά λόγια για τον Σίντνεϊ Πουατιέ.

«Ήταν ο πρώτος και, για πολύ καιρό, ο μοναδικός μαύρος άνδρας που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Όταν βρέθηκε στη σκηνή, έκανε πολύ περισσότερα από τον ρόλο που υποδύθηκε. Στάθηκε για όλα αυτά που συνέβησαν πριν από αυτόν και φώτισε τα όνειρα όλων αυτών που ακολούθησαν. Δεν θα ήμουν σήμερα εδώ χωρίς τον Σίντνεϊ. Για σένα, κύριε, με όλη μου την αγάπη».

Στη συνέχεια, ο Μπιλ Μάρεϊ ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει στη μνήμη του σκηνοθέτη του «Ghostbusters» Ιβάν Ράιτμαν.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις τίμησε την Μπέτι Γουάιτ, της οποίας η καριέρα μετρούσε πάνω από 70 χρόνια. Η Γουάιτ πέθανε στις 31 Δεκεμβρίου, λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες πριν τα 100α της γενέθλια.

Η ενότητα τίμησε επίσης τους Γουίλιαμ Χαρτ, Ολυμπία Δουκάκη, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς και Ζαν-Μαρκ Βαλέ.

Ωστόσο, ξέχασε να εντάξει στο αφιέρωμα τον ηθοποιό και παρουσιαστή Μπομπ Σάγκετ, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από το Entertainment Tonight

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα