Όρλιακας: το μέλλον της αστροπαρατήρησης στην Ελλάδα. Εκπομπή “Τομές στην επικαιρότητα”.

6/4/17 | 0 | 0 | 1,466 εμφανίσεις

Μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων στην οποία συμμετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και συνεργάτης της ΝΑΣΑ Θανάσης Οικονόμου, ο ομότιμος καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο Φυσικός και Σύμβουλος για την εκτέλεση του έργου Σπύρος Κάνουρας, ανέλαβαν εδώ και χρόνια την πρωτοβουλία για την κατασκευή ενός εκπαιδευτικού αστρονομικού πάρκου στο όρος Όρλιακας, πάνω απο τα Γρεβενά.

Συμπαραστάτης τους η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Παρά τα γραφειοκρατικά και άλλα προβλήματα που συναντά το έργο, οι διαδικασίες προχωρούν και δεν αποκλείεται να δούμε ένα προχωρημένο αστρονομικό παρατηρητήριο στη Βόρειο Ελλάδα, το οποίο θα συμπληρώνουν εκπαιδευτικές διαδικασίες πρωτόγνωρες για τον ελλαδικό χώρο.

Ο κ Οικονόμου αναφέρεται και στο αμερικανορωσικό πρόγραμμα για την προσεδάφιση στον Άρη.

Η εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα” της TV-100 φιλοξενεί την Πέμπτη 6 Απριλίου τους τρείς αυτούς επιστήμονες οι οποίοι εξηγούν τι ακριβώς θα είναι το εκπαιδευτικό αστρονομικό πάρκο και σε ποιό σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Πέμπτη απο τις 9μμ-10μμ και επαναλαμβάνεται κάθε Σάββατο απο τις 5μμ-6μμ

 

Category: Ειδησεις, Κυριο Θεμα, Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας