Ωμή παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών: Οι Σκοπιανοί επέτρεψαν την ανέγερση προτομής της μακελάρισσας Μίρκας Γκίνοβα

28/7/19 | 0 | 0 | 321 εμφανίσεις

Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας

Το εντυπωσιακό στην αλυτρωτική φρενίτιδα είναι ότι δεν το έκαναν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, αλλά «έβαλαν μπροστά» τους εξτρεμιστές Ελληνες υπηκόους, αλλά Σλάβους στην ψυχή, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «Σλαβομακεδόνες» και  έχουν ιδρύσει και σύλλογο, τον Σβέζντα!

Πώς περιγράφεται από τον σκοπιανό Τύπο η Μίρκα Γκίνοβα, η οποία είχε σκοτώσει δεκάδες άμαχους Ελληνες στα μακεδονικά χωριά με τα ίδια της τα χέρια; «Σλαβομακεδόνισσα  ηρωϊδα και αγωνίστρια για την ισότητα μεταξύ των Σλάβων και των Ελλήνων στη Μακεδονία»!

Η Μίρκα Γκίνοβα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, υπήρξε μέλος του ΕΛΑΣ και αργότερα εντάχθηκε στο σλαβικό ΝΟΦ (Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) την μισητή κομμουνιστική οργάνωση που εξόντωσε χιλιάδες Μακεδόνες για να καταφέρει να μετατρέψει την Μακεδονία σε σλαβικό-κομμουνιστικό κράτος. 

«Οι απόγονοι των Σλάβων από την ελληνική Μακεδονία, τοποθέτησαν αναμνηστική επιγραφή στη μνήμη των νεκρών Σλάβων μαχητών που σκοτώθηκαν  στην ελληνική Μακεδονία στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου» γράφουν οι σκοπιανές εφημερίδες και πραγματικά τι άλλο χρειάζεται για να χαρακτηριστεί επαίσχυντη η πράξη και σαφής παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών;

Η Μίρκα Γκίνοβα, στην Ελλάδα γνωστή ως Ειρήνη Γκίνη, συνελήφθη ως εγκληματίας πολέμου, πέρασε από δίκη και καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο στρατοδικείο.

Μαζί με άλλους έξι κομμουνιστές που είχαν διαπράξει σφαγές αμάχων εκτελέστηκε από άνδρες της Ελληνικής Χωροφυλακής τα χαράματα της 26ης Ιουλίου του 1946 λίγο έξω από τα Γιαννιτσά.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς -και αν- θα απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση στην παραβίαση της συνθήκης. Υπενθυμίζεται ότι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, τόσο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όσο και ο βουλευτής της ΝΔ και πανεπιστημιακός Αγγελος Συρίγος έχουν τονίσει ότι «Αυτό που μας ενδιαφέρει πλέον είναι η πιστή τήρηση της συμφωνίας».

«Πλέον» ούτε αυτό ισχύει…

www.pronews.gr/kosmos/valkania/792414_omi-paraviasi-tis-symfonias-ton-prespon-oi-skopianoi-epetrepsan-tin-anegersi

Category: Ειδησεις, Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    19/9/20 | (1 σχόλια)
    Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο, καθώς ο αόρατος εχθρός όχι μόνο δεν υποχώρησε το καλοκαίρι, αλλά επανήλθε δριμύτερος. Ηχώρα βρίσκεται και πάλι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το δίλημμα «οικονομία ή υγεία» επανήλθε με δραματικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας