Ωμές απειλές για «γαλάζια πατρίδα» από Τσελίκ που πουλάει και τρέλα: Στα δύσκολα η Τουρκία θα συντρέξει την Ελλάδα, όχι η Γαλλία

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

“Η γαλάζια πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, ενώ υποστήριξε πως στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας δεν θα τρέξουν πρώτα οι χώρες με τις οποίες συμμάχησε, αλλά η Τουρκία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι “η Ελλάδα και ο ε/κ τομέας πρέπει να εγκαταλείψουν τη μαξιμαλιστική τους συμπεριφορά στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο”.

Συνεχίζοντας είπε ότι πρόκειται για “μια πολιτική που βλέπει το Αιγαίο ως τη λίμνη του δεν οδηγεί πουθενά. Απέναντι στην τελευταία παραβίαση ε/κ πλοίου, το ναυτικό μάς απάντησε άμεσα και το απομάκρυνε. Η γαλάζια πατρίδα είναι η κόκκινη γραμμή μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας. Εάν κάποιος πει ότι η έννοια της γαλάζιας πατρίδας περιλαμβάνει επιθετικότητα και το πει αυτό ως μέλος της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, θα πούμε ότι είμαστε εντελώς αντίθετοι. Θα παλέψουμε για τη γαλάζια πατρίδα και θα πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος αναφερόμενος στα νησιά του Αιγαίου είπε πως “αυτό που πρέπει να συζητηθεί εδώ είναι ότι η Ελλάδα έχει εξοπλίσει και συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά τα οποία που πρέπει να είναι αφοπλισμένα”. “Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι οι χώρες που αναφέρατε δεν θα είναι μαζί σας στις δύσκολες στιγμές σας, αλλά η Τουρκία, ως γείτονας, ήταν πάντα μαζί σας στις δύσκολες στιγμές σας, αν πέσετε σε μπελάδες, είναι η Τουρκία που θα τρέξει πρώτα”, υποστήριξε.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε ακόμη ότι “υπάρχουν πολλά ζητήματα, που μπορούν να επιλυθούν στο τραπέζι εδώ”.

Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών έχει τη διπλωματική ικανότητα, όσο και το Υπουργείο Άμυνας τη δυνατότητα, συνέχισε. “Εάν δημιουργήσετε μια de facto κατάσταση στο πεδίο ενώ αρχίζετε να εργάζεστε στο τραπέζι, εάν δείχνετε μια εξαιρετικά επιθετική στάση, τότε θα βλέπετε πάντα τις δυνάμεις μας να είναι εκεί στο πεδίο. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλύτερο για την Ελλάδα να ενεργεί με κοινή λογική και να σέβεται την προσέγγισή μας για την επίλυση προβλημάτων μέσω διπλωματίας”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Κωσνταντινούπολη, Τουρκία

Ωμές απειλές για «γαλάζια πατρίδα» από Τσελίκ που πουλάει και τρέλα: Στα δύσκολα η Τουρκία θα συντρέξει την Ελλάδα, όχι η Γαλλία

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,639ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
17,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα