Ψεύδη από Χ.Στυλιανίδη: «Θα είχαμε 300 νεκρούς εάν δεν κλείναμε τον Κηφισό» – Τη νύχτα που δεν έριξε ούτε σταγόνα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η κυβέρνηση θα κλείνει τη χώρα για να μας «σώζει» από κάθε καταστροφή;

Απίστευτο είναι το κλίμα τρομοκρατίας που συντηρεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εκτός από τον κορωνοϊό τώρα υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις της μας έσωσαν και από την κακοκαιρία! 

Ναι, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι μας έσωσε από την κακοκαιρία η οποία «έπνιξε» την Ελλάδα λόγω της ανικανότητας της!

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης υποστήριξε ότι εάν η κυβέρνηση δεν αποφάσιζε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στον Κηφισό και δεν έκλεινε τα σχολεία θα είχαμε 300 νεκρούς στην Αθήνα από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

«Είχαμε εκτιμήσεις ακόμη και για 300 νεκρούς στην Αθήνα με την κακοκαιρία Μπάλλος», είπε χαρακτηριστικά. Φυσικά ο Χ.Στυλιανίδης λέει αισχρά ψεύδη, καθώς την συγκεκριμένη νύχτα έριξε μόνο μια μικρή βροχή για περίπου μισή ώρα στις 4 τα ξημερώματα. Πώς από αυτή την καταιγίδα θα μπορούσαν να είχαν χάσει τη ζωή τους 300 άτομα; 

Αυτά συμβουλεύουν τον Χ.Στυλιανίδη οι Αμερικανοί σύμβουλοι του Κ.Μητσοτάκη;

Προφανώς ο Χ.Στυλιανίδης θα ρώτησε τους ίδιους που είχε ρωτήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας και του είπαν ότι με το lockdown «σώσαμε» 13.685 Έλληνες από τον κορωνοϊό, ασχέτως εάν έχουμε ξεπεράσει προ πολλού του 15.000 θανάτους. Ή μάλλον αυτούς που έκαναν την μελέτη την οποία παρουσίασε χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας σύμφωνα με την οποία με τα εμβόλια «σώθηκαν» 8.400. 

Ο Γκέμπελς έλεγε «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, όλο και κάτι θα μείνει», η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη το έχει μετατρέψει σε «τρομοκρατείτε, τρομοκρατείτε, όλο και κάτι θα μείνει».

Ο Χ.Στυλιανίδης είπε ότι «οι επιστήμονες μας είπαν ότι θα φτάναμε τα 220-230 χιλιοστά ύψος βροχής και ο Κηφισός δεν θα άντεχε, για αυτό πήραμε την απόφαση να απαγορευτεί η κυκλοφορία. Μας επικρίνουν ότι ήταν υπερβολική η αντίδραση. Σίγουρα δεν θα κλείνουμε την πόλη για “ψύλλου πήδημα”, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να αποφύγουμε το μεγάλο κακό. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι μέρος μιας τέτοιας απόφασης, ακόμη και αν αυτό έχει πολιτικό κόστος», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα δεν έχει τις υποδομές να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τα έντονα φαινόμενα, αλλά – όπως είπε – η ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου είναι μια ένδειξη πολιτικής βούλησης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια άμεση λύση που έδωσε στην Κέρκυρα, όπου μετά την επέλαση της πρόσφατης κακοκαιρίας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν στην τοπική αγορά εργολάβοι με ειδικά μηχανήματα για καθαρισμούς ρεμάτων και άλλες εργασίες.

«Αμέσως, ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Στρατό, ώστε να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα. Το υπουργείο μπορεί με οριζόντιο τρόπο να σπάσει τα στεγανά μιας διοίκησης που έχει διάφορες αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα στήσουμε ένα πολύ ευέλικτο μηχανισμό στο υπουργείο, όπου θα συντονίζουμε, θα ελέγχουμε και θα εποπτεύουμε όλες τις διαδικασίες της προετοιμασίας», υπογράμμισε, λέγοντας πως η φιλοσοφία είναι συγκεκριμένη: πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα, ανθεκτικότητα.

«Επιχειρούμε πρόληψη όχι 5 και 10 λεπτών, αλλά μια συνεχή προσπάθεια να δημιουργούμε τις υποδομές για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα τις ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε. Μίλησε για διασπορά συνεργείων στα ευάλωτα σημεία καθώς και για  μεταφορά πολιτών από κάποια σημεία σε βόρεια Εύβοια και δυτική Αττική, «ώστε να μην έχουμε να τους μετακινήσουμε το βράδυ της καταιγίδας σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Έχουμε δει και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης τι συμβαίνει τις ώρες του πανικού», δήλωσε.

Ειδικά για τη βόρεια Εύβοια, αναφέρθηκε στη  συνεργασία με τον Σταύρο Μπένο, «τον υπεύθυνο για μια σοβαρή αποκατάσταση και μια νέα αρχή για την περιοχή», ο οποίος «θα παρουσιάσει τις πρώτες σκέψεις και το πλάνο που έχει ην 1η Νοεμβρίου». Σημείωσε μάλιστα ότι τον εντυπωσίασε ο τρόπος που ο κ. Μπένος αντιμετωπίζει την αποκατάσταση της περιοχής.

Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ για την κλιματική κρίση

Ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι στην αμυντική συμφωνία με τοις ΗΠΑ που υπέγραψε ο Νίκος Δένδιας στην Ουάσιγκτον, υπάρχει ειδική αναφορά για συνεργασία των δυο χωρών στην  πολιτική προστασία και στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης. Μάλιστα, «τις επόμενες 10 ημέρες, 5 δικοί μας πυροσβέστες θα πάνε να εκπαιδευτούν στις ΗΠΑ για τη δασοπυρόσβεση. Θα ακολουθήσουν άλλοι 50. Μπαίνουμε σε αυτή τη λογική, πώς θα δημιουργήσουμε το νέα σώμα δασοπυροσβεστών».

«Η κλιματική κρίση φέρνει τόσο μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας και στα οικοσυστήματα που κανείς μόνος του δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει, ούτε οι ΗΠΑ. Βλέπουμε τι γίνεται με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια ή τους τυφώνες», επεσήμανε.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η χώρα που θα πάρει  το πρώτο αεροπλάνο Canadair από το rescEU, ενώ θα πάρει ακόμη έξι νέα Canadair που θα ανήκουν στον ελληνικό στόλο.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1027136_apisteyto-klima-tromokratias-apo-tin-kyvernisi-tha-eihame-300

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα