Χ.Στυλιανίδης: Ο Κ.Μητσοτάκης βάζει μπουρλότο στη ΝΔ με έναν «εισαγόμενο» κεντροαριστερό υπουργό -Υφυπουργός ο Ε.Τουρνάς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σήμερα στις 11:30 οι σχετικές ανακοινώσεις

Ο κύβος ερρίφθη και όπως όλα δείχνουν ο Χρήστος Στεφανίδης θα είναι αυτός που θα αναλάβει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, σήμερα στις 11:30. 

Έπειτα από κυοφορία ημερών και στη σκιά του ναυαγίου που προκλήθηκε εξαιτίας της υπαναχώρησης του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, η κυβέρνηση κατέληξε στην ανάθεση του νέου υπουργείου σε δύο πολύ έμπειρα πρόσωπα, όπως είναι ο Κύπριος πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αρμοδιότητα τη την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα ορκιστεί υπουργός και ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός της Αεροπορίας και, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, διαθέτει «μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία και εγνωσμένη ικανότητα».

Η επιλογή όμως του Χ.Στυλιανίδη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα εσωτερικά της ΝΔ, καθώς πρόκειται γι’ ακόμη ένα πρόσωπο που δεν προέρχεται από το χώρο. Η ενέργεια του πρωθυπουργού να υπουργοποιήσει έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση με τα ελληνικά πολιτικά πράγματα παρά μόνο με το σύστημα Σημίτη και τον Μαργαρίτη Σχοινά, αντί κάποιου από τα στελέχη του κόμματος δεν κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Ένας Κύπριος πολιτικός, πάντως, «αντάξιος» του προφίλ της σημερινής κυβέρνησης: Υπέρ του σχεδίου Ανάν το 2004, αντίπαλος του Τάσσου Παπαδόπουλου, στενές σχέσεις με το ΕΛΙΑΜΕΠ, μέλος της «παρέας της Ύδρας» (θα δούμε σε μελλοντικό σημείωμα ποιοι την αποτελούν) και πάει λέγοντας.

Η στενή προσωπική σχέση που διατηρεί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και «εναλλακτικό πρωθυπουργό» της Ελλάδας, Μαργαρίτη Σχοινά ήταν καταλυτική για την επιλογή του.

Ένας ακόμη κεντροαριστερός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Χρήστος Στυλιανίδης προέρχεται από την κεντροαριστερά. Υπήρξε συνοδοιπόρος του Κώστα Σημίτη και ένας εκ των στενών φίλων του αείμνηστου Νίκου Θέμελη, διευθυντή του γραφείο του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Στυλιανίδης ίδρυσε στην Κύπρο τον ΟΠΕΚ (Ομιλο Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας) το ιδεολογικό όχημα που χρησιμοποίησε ο Σημίτης για να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Ως φοιτητής υπήρξε μέλος της νεολαίας Ρήγα Φεραίου. Στην Κύπρο, το 2013, στήριξε τον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε Επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ και διαφώνησε ανοικτά με τον κ. Αναστασιάδη για την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Τον προειδοποίησε, δε, ότι θα υπάρξουν βαριές τιμωρίες, γεγονός που προκάλεσε τη ρήξη με τον Κύπριο πρόεδρο, γι’ αυτό και δεν ανανεώθηκε η θητεία του ως Επίτροπος.

Ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί ένα πρόσωπο με επιρροή στις Βρυξέλλες με μεγάλη απήχηση στα κέντρα εξουσίας της Κομισιόν και ήταν ένας Επίτροπος, που εκτιμούσε για τη δουλειά και τις ικανότητες του η Ανγκελα Μέρκελ. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως σύμβουλος στην Κομισιόν σε θέματα που αφορούν την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Ο Ε.Τουρνάς ο νέος υφυπουργός 

Στο πλευρό του κ. Στυλιανίδη ως υφυπουργός θέλουν πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται ο πρώην Αρχηγός ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς, ο πολύπειρος Πτέραρχος Ε.Α., με πάνω από 4.000 ώρες πτήσης στα μαχητικά.

Γεννήθηκε στα Χανιά. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1976 και ονομάστηκε Ανθυποσμηναγός το 1980. Ο Πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς διετέλεσε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από 7 Μαρτίου 2013 έως 27 Φεβρουαρίου 2015.

Έχει ιπταθεί με αεροσκάφη: Τ-41D, T-37B/C, T-2E, T-33A/B, F-5Α/Β, Mirage F-1CG και Mirage 2000.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/1015002_hstylianidis-o-kmitsotakis-vazei-mpoyrloto-sti-nd-me-enan

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα