«Χρυσό δώρο» αποτέλεσε για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν η εικόνα του ακήρυχτου «εμφυλίου πολέμου», που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες στα ακριτικά Ελληνικά νησιά της Λέσβου και της Χίου τις τελευταίες ώρες!

Οι τηλεοπτικές εικόνες ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο και κατέκλυσαν και τα τουρκικά κανάλια, μέσω των οποίων θα… απήλαυσε τα σχετικά στιγμιότυπα εμφυλίου σπαραγμού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, τρίβοντας τα χέρια του χαιρέκακκα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά δεν εξηγήθηκε όπως έπρεπε στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες έχουν υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια και τώρα η απελπισία και η αγανάκτησή τους έχουν χτυπήσει «κόκκινο»!

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά έριξε πετρέλαιο στη φωτιά, που ήταν ήδη αναμμένη! Με αποτέλεσμα φιλήσυχοι κάτοικοι, οι οποίοι ψήφισαν μαζικά στις τελευταίες εκλογές τη Ν.Δ, για να γλυτώσουν από το μπάχαλο του ΣΥΡΙΖΑ, να μετατραπούν σε έξαλλους διαδηλωτές, που έχασαν γρήγορα τον έλεγχο των πράξεών τους και δημιούργησαν πολεμική ατμόσφαιρα με τα ΜΑΤ.

Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε νεκρούς στη Λέσβο και στη Χίο!

Στο σημείο που φτάσαμε πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα πίσω! Ο Πρωθυπουργός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ανοίξει απευθείας διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, για να τους δώσει συγκεκριμένες εγγυήσεις για την σωστή και αξιόπιστη εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου.

Αποτελεί βαριά πληγή για την Ελλάδα και απαράδεκτη εικόνα, που μαχαιρώνει τον Ελληνισμό στην πλάτη, το να πολεμούν λυσσωδώς μεταξύ τους οι ακρίτες-κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου (δηλαδή οι Εθνοφύλακες της πατρίδος, που θα πάρουν πρώτοι τα όπλα για να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε Τουρκική πρόκληση) με τους άνδρες των ΜΑΤ, που ανήκουν σε φτωχές αγροτικές και εργατικές οικογένειες του υπόλοιπου Ελληνικού λαού!

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές και να ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση ουσιαστικής λύσης…

https://europost.gr/chryso-doro-ston-erntogan-o-akirychtos-emfylios-polemos-metaxy-katoikon-kai-mat-se-lesvo-kai-chio-ethniko-kathikon-kyvernisi-kai-polites-na-rixoyn-tin-entasi-gia-na-apofygoyme-tin-tragodia-o-mitsotaki/