‘Χρυσή ευκαιρία’ για την κυβέρνηση οι προσβλητικές δηλώσεις Ερντογάν και Ακάρ σε βάρος της Ελλάδος και του Μητσοτάκη: Να διακόψουμε τις διερευνητικές συνομιλίες και να επιμείνουμε στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, στη Σύνοδο Κορυφής, αν ο Ερντογάν δεν αλλάξει στάση!

15/2/21 | 0 | 0 | 5,434 εμφανίσεις

Της σύνταξης του europost.gr

‘Χρυσή ευκαιρία’ για την Ελληνική κυβέρνηση αποτελούν οι πρόσφατες δηλώσεις κατά της Ελλάδος και προσωπικά εναντίον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το γνωστό, ακραία προσβλητικό, περιεχόμενο! Η Ελλάδα οφείλει άμεσα να διακόψει τις διερευνητικές συνομιλίες και να ζητήσει την συνέχισή τους, αμέσως μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του προσεχούς Μαρτίου, επαναφέροντας στη Σύνοδο αυτή το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας και ζητώντας να αξιολογηθεί και η γενικότερη επιθετική, εκβιαστική και απειλητική συμπεριφορά του Ερντογάν εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου.

Είναι παντελώς ανόητο η Ελλάδα να προσπαθεί να δώσει ‘συγχωροχάρτι’ στον Ερντογάν για όλες τις επιθετικές ενέργειές του σε βάρος μας και σε βάρος της Κύπρου, οι οποίες κορυφώθηκαν με την οξύτατη προσβλητική επίθεση κατά Μητσοτάκη. Γιατί έτσι δίνουμε την ευκαιρία στους παραδοσιακούς συμμάχους του Ερντογάν στην Ευρώπη, όπως οι Γερμανοί, να θάψουν μια για πάντα το θέμα των κυρώσεων και να ετοιμάσουν μία ‘θετική ατζέντα’ για την Τουρκία, η οποία -με αυτό τον τρόπο- όχι μόνο δεν θα βγεί χαμένη από τη Σύνοδο Κορυφής, αλλά θα δεί επιπλέον να αναβαθμίζονται οι σχέσεις της με την Ε.Ε και να επιβραβεύεται στην πράξη η άθλια και πρωτόγονη συμπεριφορά της.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία, προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της ότι ο Ερντιογάν «τα λέει αυτά για εσωτερική κατανάλωση!». Ο Ερντογάν και ο Ακάρ επιτίθενται κατά της Ελλάδος και αποκαλύπτουν με απόλυτη ωμότητα τα πραγματικά σχέδιά τους: Δηλαδή ότι θέλουν να καταστήσουν την Ελλάδα χώρα-δορυφόρο της Τουρκίας.

Αν οι πολιτικές ελίτ της Αθήνας εξακολουθούν να βολεύονται με αυτού του είδους τις ανόητες αυταπάτες, βοηθώντας έτσι τον Ερντογάν να αποφύγει τις κυρώσεις και να αναβαθμίσει και τις σχέσεις του με την Ε.Ε, τότε ένα είναι βέβαιο: Ότι ο Ερντογάν, ενισχυμένος από τις εξελίξεις, θα στείλει δυο – τρία γεωτρύπανα να τρυπήσουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, προσπαθώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας ή να σπρώξει αυτός την Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο. Θα το επιτρέψουμε αυτό;

https://europost.gr/chrysi-eykairia-tin-kyvernisi-oi-prosvlitikes-diloseis-erntogan-akar-se/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Χτες δεν ακούστηκε η σπηλαιώδης φωνή της. Βγήκα στις δύο το πρωί, στις τρεις. Ούτε η βαριά φιγούρα της να ψάχνει στους κάδους και να κόβει με το βλέμμα τα αυτοκίνητα σαν τσομπάνισσα που φυλάει το βοσκοτόπι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο