ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΑΣ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ.

14/10/20 | 4 | 6 | 499 εμφανίσεις
Παραθέτουμε παρακάτω ένα απόσπασμα απο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στα Νέα.
Το ενδιαφέρον με τη συνέντευξη είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει πως υποστηρίζει την προσφυγή στη Χάγη αν δεν τα βρουν σε διάλογο Ελλάδα και Τουρκία και πως ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο δεν θα σου δώσει 100% των όσων δικαιούσαι.
Και ο πρωθυπουργός αφού δέχεται την προσφυγή, θα αποδεχθεί και την απόφαση.
Το γεγονός θα έχει πολλαπλές συνέπειες.
Πριν από τις συνέπειες, όμως, να επισημάνω πως τον κ. Μητσοτάκη θα τον σώσει η Τουρκία.
1.-Δεν πρόκειται να δεχθεί προσφυγή στη Χάγη, γενικώς, διότι θέλει να λύσει τα ζητήματα που εγείρει με την πίεση που ασκεί στην Ελλάδα και να πάρει ό,τι διεκδικεί.
2.- Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί προσφυγή μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες.
3.-Όταν ο Μητσοτάκης μιλά για διαπραγματεύσεις και προσφυγή στη Χάγη για θαλάσσιες ζώνες περιλαμβάνει σ αυτές και τα χωρικά ύδατα και την επέκταση στα 12 μίλια; Αν ναι, πιστεύει πως διοικεί μια χώρα με εθνική κυριαρχία;
4.-Αν ο Μητσοτάκης κάνει το λάθος και πάει στη Χάγη για ζητήματα πέραν της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, (για να αποδεχθεί την προσφυγή η Τουρκία) πιστεύει πως θα μπορέσει να παραμείνει στην κυβέρνηση;
Το διεθνές περιβάλλον ευνοεί αυτήν την στιγμή την Ελλάδα αν δεν πέφτουμε θύματα εντυπώσεων για να αποδεχθούμε το μοιραίο. Αν, δηλαδή, όλα όσα θα δούμε τις επόμενες ημέρες δεν είναι στημένα.
Ας γνωρίζει, όμως, η κυβέρνηση πως παραχωρήσεις εθνικού χαρακτήρα δεν θα αποδεχθεί ο ελληνικός λαός.
Κυβερνητική θέση όπως την περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης προσφυγής στη Χάγη και αποδοχή μιας απόφασης που δεν θα δικαιώνει την Ελλάδα στην υπόθεση Καστελλόριζο, δεν θα παραχωρεί, δηλαδή, πλήρη επήρεια στο Καστελλόριζο ώστε να εφάπτονται οι ΑΟΖΖ Ελλάδας και Κύπρου σημαίνει ότι η Αθήνα εγκαταλείπει μια στρατηγική θέση περί ενιαίου χώρου Ελλάδας- Κύπρου.
Αν αυτό συμβαίνει τότε γιατί να μας ενδιαφέρει αν το Oruc Reis κάνει έρευες ανοικτά του Καστελλόριζου σε μια περιοχή που δεν έχει ενεργειακά αποθέματα; Μήπως μας δουλευουν;
Η εθνικόφρων παράταξη την οποία εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης:
-Ευθύνεται για την κατοχή της Κύπρου, εξεστόμισε το “η Κύπρος είναι μακρυά”.
Αν στην μεταπολίτευση δεν εμφανιζόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου (φωνάξτε όσο θέλετε, με αφήνει αδιάφορο, η αλήθεια θα λέγεται) για να βάλει έναν πατριωτικό τόνο στην υπεράσπιση των εθνικών ζητημάτων κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα ήταν το μεταπολιτευτικό σκηνικό.
Την ιστορική σημασία της εμφάνισης του Ανδρέα Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό τονίζει το σημερινό κενό.
Ενώ όλοι, σταδιακά συμφωνούν πως υπάρχει ένα κενό στο χώρο της αντιπολίτευσης για να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν υπάρχει προσωπικότητα να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.
Και το κενό συνεχίζεται.
Αν πάρει, μάλιστα,κανείς υπόψη του ότι εντέχνως ο Μητσοτάκης αποψιλώνει και ό,τι έμεινε στο ΠΑΣΟΚ μετά την κατάρρευσή του (χαρακτηριστική, τελευταία, περίπτωση η κ. Διαμαντοπούλου), τότε ενισχύεται ο ένας πόλος (της δεξιάς) και με την απαξίωση της αριστεράς (Συριζα) θα έχουμε, ουσιαστικά ένα μονοκομματικό πολιτικό σύστημα.
Λύση υπάρχει.
1,-Απόδοση τιμών και ευχαριστιών στην κ. Γεννηματά για ό,τι σημαντικό προσέφερε στο Κίνημα και στον τόπο με το να κρατήσει ό,τι απέμεινε απο το ΠΑΣΟΚ συνεκτικό.
2.-Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Αυτήν την στιγμή το μόνο όνομα, νέου ανθρώπου που ακούγεται είναι του Νίκου Ανδρουλάκη.
3.-Υπέρβαση του ΚΙΝΑΛ και δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με γενικό προσκλητήριο όσων είναι ανένταχτοι, όσων θέλουν να αποχωρήσουν απο τον Συριζα και στελεχών όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Είναι πολυτέλεια για τον τόπο στελέχη όπως ο Βενιζέλος να παραμένουν ανενεργά.
4.-Ο ισχυρός επιχειρηματίας που υποστηρίζει την κ. Γεννηματά να πεισθεί να υποστηρίξει αυτήν την λύση.
Η δημιουργία νέου φορέα εκ του μηδενός είναι πολύ δύσκολη. Πέραν της ισχυρής προσωπικότητας που θα αναλάβει την ηγεσία προϋποθέτει χρήματα, μέσα ενημέρωσης και ανθρώπους που θα τρέξουν. Και τα τρία αυτά είναι δύσκολο να βρεθούν μέχρι τις ημέρες (που έρχονται) που το πολιτικό σκηνικό θα περάσει την επόμενη κρίση.
Χρόνος δεν υπάρχει. Όσοι αγωνιούν ας αναλάβουν πρωτοβουλίες.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Λέτε «αν δεν συμφωνούμε, να πάμε στη Χάγη». Πιστεύετε ότι η κυβέρνησή σας μπορεί να αντέξει πολιτικά την όποια απόφαση της Χάγης;
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κοιτάξτε, πιστεύω ότι έχουμε δίκιο.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Σύμφωνοι. Δεν είναι όμως τι πιστεύετε εσείς.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ξέρουμε πολύ καλά, κ. Πρετεντέρη, ότι ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο πολύ δύσκολα θα σου δώσει το 100% όσων διεκδικείς.
Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Άρα το παίρνετε υπόψη σας.
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως το λαμβάνω υπόψη μου. Θεωρώ όμως ότι το συνολικό όφελος που θα αποκομίσει η χώρα από μία ειρηνική επίλυση της μιας διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία θα είναι πολλαπλάσιο του όποιου κόστους μπορεί να υπάρχει στην κοινή γνώμη από κάποια απόφαση. Και να σας πω και κάτι, γιατί μου αρέσει να λέω τα πράγματα έξω από τα δόντια: Το γεγονός ότι η Ελλάδα έρχεται και συζητάει ένα ζήτημα που αφορά την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο σημαίνει πως αναγνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια περιοχή όπου και η Τουρκία έχει διεκδικήσεις. Εάν δεν το αναγνωρίζαμε αυτό, δεν θα πηγαίναμε σε συζήτηση.

Category: Προτεινόμενα άρθρα, Το σχόλιο της ημέρας

( 4 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Grantaire says:

  Ο κύριος Σαββίδης στο σημερινό του άρθρο θέτει για μιά ακόμη φορά την ανάγκη δημιουργίας ενός άλλου μεγάλου πολιτικού φορέα, που θα αποτελεί την εναλλακτική λύση στη Νέα Δημοκρατία. Θέτει δηλαδή την αναγκαιότητα υπάρξεως δύο κομμάτων εξουσίας με εθνικό- πατριωτικό προσανατολισμό. Είναι απολύτως σωστό αυτό υπό την έννοια ότι ο Σύριζα είναι κόμμα φατριών της αριστεράς από την εκσυγχρονιστική ώς την άκρα με βασικό κοινό παρονομαστή τον εθνομηδενισμό.
  Στην επισήμανση του κυρίου Σαββίδη για τον θετικό ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου στο πατριωτικό φρόνημα, είναι νομίζω χρήσιμο να συνεκτιμήσουμε ότι με το ξεχαρβάλωμα της παραγωγικής βάσης της χώρας μας και τον διορισμό των πάντων στο δημόσιο ο Παπανδρέου υπονόμευσε την πατριωτική πολιτική του. Με χώρα που δέν παράγει τίποτε και πολίτες που περιμένουν το διορισμό στο δημόσιο δέν χτίζεται
  σοβαρή πολιτική αποτροπής κύριε Σαββίδη.
  Κατά τα άλλα οι έπαινοι ενός τόσο αξιόλογου δημοσιογράφου όπως ο κύριος Σαββίδης σε ένα ρετάλι,(με την πλήρη έννοια του όρου) της πολιτικής όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι παντελώς ανεξήγητοι: Πέραν της φυσικής απαράδεκτης παρουσίας του,( που στην πολιτική παίζει ρόλο και αυτή), και της ασυγκράτητης εμπάθειάς του, ο συγκεκριμένος πολιτικός απέτυχε από οποιοδήποτε υπουργείο και άν πέρασε. Και το κυριότερο όλων κύριε Σαββίδη, επειδή έχετε αυξημένη ευαισθησία στα εθνικά θέματα, δέν γνωρίζετε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός όντας υπουργός εθνικής αμύνης εξύβριζε τις ένοπλες δυνάμεις, με χαρακτηρισμούς για αυτιστικό σώμα αξιωματικών; Που ακούστηκε υπουργός οποιασδήποτε χώρας, πολύ περισσότερο ΥΕΘΑ να εξυβρίζει τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδος του. Με πολιτικούς σάν τον Βενιζέλο, ( που φέρει το επώνυμο του μεγαλύτερου πολιτικού της Ελλάδος τρομάρα του), φθάσαμε κύριε Σαββίδη στην σημερινή εθνική κατάντια.

  • 1.1
   Επισκέπτης says:

   “Θέτει δηλαδή την αναγκαιότητα υπάρξεως δύο κομμάτων εξουσίας με εθνικό- πατριωτικό προσανατολισμό”

   Συγγνώμη, αλλά θεωρείς ότι η ΝΔ έχει εθνικό- πατριωτικό προσανατολισμό; Εγώ, αν κρίνω ξι από τούς συμβούλους τού πρωθυπουργού, τούς θεωρώ εξίσου εθνομηδενιστές με τούς άλλους. Άποψή μου ότι δεν υπάρχει σήμερα στην χώρα μας κόμμα προσανατολισμό εκτός απ’ αυτόν τής καρέκλας και τα εξ αυτής απορρέοντα αγαθά. Η κατάντια τής χώρας μας, άλλωστε, αυτό αποδεικνύει.

   Προφανώς ο Α. Παπανδρέου ήταν αυτός που έβαλε αρχή για το ξεχαρβάλωμα των πάντων, όμως έχω την αίσθηση ότι αν αυτός ήταν σήμερα πρωθυπουργός, Τουρκία και ΕΕ θα είχαν διαφορετική αντιμετώπιση. Οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί δεν έχουν το ανάστημά του. Πέφτουν πολύ μικροί για τέτοιες καταστάσεις.

   Συμμερίζομαι την γνώμη σου για το Ε. Βενιζέλο και απορώ κι εγώ με τον κ. Σαββίδη.

   Τέλος, έχω πει την άποψή μου για τον “νέο φορέα”. Δεν χρειαζόμαστε έναν φορέα (= κόμμα = συμμορία) ακόμη. Αρκετούς έχομε. Ικανούς και πατριώτες πολιτικούς χρειαζόμαστε, οι οποίοι, όμως, για ν’ αναδειχθούν, πρέπει ν’ αλλάξει το παρόν (διε)φθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι τροχοπέδη στην ανάδειξή τους.

   • 1.1.1
    anixneuseis says:

    Και πως θα αναδειχθούν αυτοί οι πολιτικοί που περιγράφετε αν όχι μέσω ενός πολιτικού φορέα; Ποιός άλλος τρόπος υπάρχει;

    • 1.1.1.1
     Επισκέπτης says:

     O νέος πολιτικός φορέας, για να κυβερνήσει, πρέπει να ψηφισθεί. Για να ψηφισθεί, πρέπει να κάμει ό,τι και οι άλλοι, ήτοι να τάξει, να ρουσφετολογήσει, να πει ψέμματα κλπ. Συνεπώς, δεν θα διαφέρει από τούς άλλους.

     Έχοντας αυτό σαν δεδομένο, οι σκέψεις και προσπάθειές μας πρέπει να κατατείνουν στην εξεύρεση άλλου πολιτικού συστήματος, το οποίο θα λειτουργεί χωρίς κόμματα. Αυτό είναι το στοίχημα, άλλως παραμένομε στα ίδια και στα ίδια.

 2. 2
  anixneuseis says:

  Έστω οτι ισχύουν οι αντιρρήσεις σας. Τι έχετε να προτείνετε;

  • 2.1
   Σ.Α.Ν. says:

   Σας το έγραψε με έντονα γράμματα .Άλλο πολιτικό σύστημα ,χωρίς πολιτικά κόμματα ,για να μείνουμε μόνοι μας ,-εκτός Ε.Ε και ίσως και ΝΑΤΟ -και για να φάμε μόνοι μας ,ή, να φάνε άλλοι τις σάρκες μας.

   • 2.1.1
    Επισκέπτης says:

    Γράφε λιγότερα για να μην κάνεις επίδειξη τού χαμηλού IQ σου.

    α) Το σχόλιο 2 απευθύνεται στον σχόλιο 1.

    β) Ούτε η ΕΕ, ούτε πολύ περισσότερο το ΝΑΤΟ υπαγορεύουν πολιτικά συστήματα. Άλλωστε, βλέπομε τι βοήθεια έχομε κι απ’ αυτούς.

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Ας ξεκινήσουμε από την προσφυγή στην Χάγη -αν ποτέ υπογραφεί το συνυποσχετικό -που την συναποφάσισαν οι Καραμανλής-Ντεμιρέλ το 1975 στις Βρυξέλλες και έκτοτε αποτελεί την παγία εθνική γραμμή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως το 1977 η συναποφασισθείσα για το Κυπριακό μεταξύ Μακαρίου-Ντεκτάς Ομοσπονδία για την Κυπριακή Δημοκρατία.
  Ποιος Έλληνας ,ή, Τούρκος ,επίσημος ,ή, απλός πολίτης είναι βέβαιος ότι θα δικαιωθεί η Χώρα του για τις εθνικές απαιτήσεις της στο Δικαστήριο της Χάγης;;;.
  Απλώς ο κ.Μητσοτάκης βιάστηκε να πει από τώρα αυτό το ενδεχόμενο ,το οποίο -όπως όλοι όσοι πιστεύουν στην ανεξάρτητη -με λάθη ανθρώπινα και σκοπούμενα- Δικαιοσύνη θα το δεχθούν ”και θα πουν και ένα τραγούδι”, όπως οι ένοχοι κατ’αυτό το Δικαστήριο Χρυσαυγίτες σήμερα.
  Πολύ ορθώς υπογραμμίζετε ”πως παραχωρήσεις εθνικού χαρακτήρα δεν θα αποδεχθεί ο ελληνικός λαός” -μη παίρνετε όρκο για όλο τον ελληνικό λαό ,πλην του λαού της Ν.Δημοκρατίας και μερικών ”άστεγων δεξιών”-.
  Αν είχαμε αυτό το δεδομένο του λαού μας ούτε μετά τα Ίμια, Μαδρίτη και Ελσίνκι θα εκλεγόταν ο κ.Σημίτηνς πρωθυπουργός το 2000 και ούτε μετά την Συμφωνία των Πρεσπών ο ΤσιπροΣύριζα θα έπαιρνε το 32,5% πέρυσι στις εκλογές .
  Και μη ξεχνάτε και την φράση δυο διαδοχικών ΥΠΕΞ της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ”μην είμαστε μοναχοφάηδες”.
  Μήπως ”ξεφύγατε ” εντάσσοντας την Ν.Δημοκρατία στην εθνικόφρονα Παράταξη των μετά το 1967 -1974 στρατιωτικων κυβερνήσεων ,που όντως είναι υπεύθυνες -μαζί με τον διχαστικό από το 1963 – Μακάριο για την Κυπριακή τραγωδία;;;
  Όσο για το ”η Κύπρος κείται μακράν ” ,-που επισήμως ούτε ελέχθη και ούτε εγράφη- και έκτοτε ουδέποτε διορθώθηκε -ιδίως το 1983 μετά την ανακήρυξη του ψευδοκράτους του Ντεκτάς- δεν καταλήγετε ότι μάλλον διεκινήθη και διακινείται ως δικαιολογία των ”χουντικών” για την στρατιωτική ήττα τους στα πεδία των μαχών στην Κύπρο και για να σβηστή η ανάμνηση της δικής τους επονείδιστης συμπεριφοράς στο Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου ,όπως έγινε και με την εκτέλεση των έξι το 1922 από τους πραξικοπηματίες στρατιωτικούς;;;.
  Νομίζουμε ότι μόνο οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για την υστεροφημία τους και για το τι θα γράψει η μαυροφόρα Ελληνική Ιστορία;;;

 4. 4
  Banned_Member says:

  Έχω μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα.

  Δε χρειάζεται άλλο πολιτικό σύστημα imho – μήπως εννοείτε ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ όμως;

  Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Μορφωμένους & μονιασμένους με στόχο το μέλλον της χώρας, την εποχή του AI, του IoT και των Smart Cities.

  Δεδομένου όμως ότι εδώ είναι η χώρα των χαβαλετζίδικης αριστεράς και της λαϊκής δεξιάς, η ανάπτυξη της χώρας θα περνάει πάντα μέσα από μίζα, ρεμούλα & αδιαφάνεια. Να γίνουμε Σιγκαπούρη, Ταϊβάν, Καναδάς ή Αυστραλία από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

  Αν όμως η επόμενη γενιά ΔΕΝ γαλουχηθεί με το γλύψιμο στον βλαχοδήμαρχο και στον βουλευτή, τότε έχουμε ελπίδες. Για τις γενιές από το 1950 μέχρι το 2000, έτσι είχαν μεγαλώσει, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Οι επόμενες όμως;

  Σε κάθε περίπτωση, η φράση “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει”, πιστεύω μας ταιριάζει απόλυτα.

  • 4.1
   Επισκέπτης says:

   Δεν υπάρχει στα ελληνικά όρος “πολιτειακό σύστημα”. Πολιτικό λέγεται, ή πολίτευμα.

   Στην Ελλάδα είναι αυτό τής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τύποις, το οποίο όμως είναι μία μορφή συγκεκαλυμμένης ολιγαρχίας, η κομματαρχία. Σε παραπέμπω κυρίως στον Κοντογιώργη.

   Δεν έχομε πια πολύ καιρό μπροστά μας, έτσι που πάμε και δεν ξέρω τι θα γίνει με την επόμενη γενιά, αν είναι γενιά Ελλήνων, ή Αφροασιατοελλήνων, ελευθέρων, ή υποδούλων. 46 χρόνια είναι πολλά και τα κόμματα-συμμορίες διέλυσαν την Ελλάδα. Την ΧΑ κατεδίκασαν σαν εγκληματική οργάνωση, αλλά οι άλλοι είναι χειρότεροι, διότι αυτοί κατέστρεψαν έναν λαό, αποσκοπούντες στο ατομικό όφελος και μόνο. Ιδού το κριτήριο τού Palermo σε όλο του το μεγαλείο και σε πλήρη εφαρμογή.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  Επειδή θεωρούμε τον σεβασμό της ζωής, της ύπαρξης, δηλαδή, ως την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αξία, είμαστε απολύτως αντίθετοι με τις πράξεις του Κουφοντίνα. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο, επειδή αποδίδουμε απόλυτη αξία στη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας