ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Στο ερώτημα αν χρεάζεται η αριστερά η απάντηση είναι αναμφίβολα ναι. Μια ισχυρή αριστερά η οποία δεν θα κυβερνά μόνη της, θα συγκυβερνά, η θα πιέζει ως αντιπολίτευση για να επέρχεται μια κοινωνική ισορροπία.
Το ζήτημα είναι τι περιεχόμενο θα έχει αυτή η αριστερά και απο ποιούς θα εκφράζεται.
Στην Ελλάδα και τα δύο αυτά απαξιώθηκαν. Σήμερα, αριστερά θεωρείται το συνονθύλευμα ιδεών του Συριζα. Πιστεύει κανείς ότι το συνονθύλευμα αυτό έχει ιδεολογία και διαφορετική πολιτική απο την θεωρούμενη ως φιλελεύθερη της Νέας Δημοκρατίας; Διακρίνατε διαφορά πολιτικής;
Ένα ανθρώπινο σύνολο που περιπλανιόταν μεταπολιτευτικά σε διάφορα κόμματα αναζητώντας να ικανοποιήσει την εξουσιομανία του κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αγωνία του ελληνικού λαού την δύσκολη περόδο της κρίσης και να αναλάβει την εξουσία με θλιβερά αποτελέσμτα. Και με απαξίωση, κυρίως της έννοιας της αριστεράς.
Έτσι, σήμερα, ο κόσμος ακούει αριστερά και αλλάζει πεζοδρόμιο.
Δεν είναι, όμως, έτσι τα πράγματα. Μια αριστερά με κοινωνικό περιεχόμενο είναι απαραίτητη για την εξισορρόπηση του πολιτικού βίου. Χωρίς αυτήν η αλαζονεία της όποιας δεξιάς, ή κεντροδεξιάς που κυβερνά θα είναι δεδομένη. Όπως το στυλάκι που λανσάρει ο κ. Μητσοτάκης έχοντας, όπως νομίζει, εξασφαλισμένη την επανεκλογή λόγω της αντιπάθειας του κόσμου προς τον Συριζα.
Στη Γερμανία διεξάγονται στις 26 τρέχοντος μηνός εκλογές και η αριστερά με τη μορφή της Σοσιαλδημοκρατίας θεωρείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η επικρατούσα δύναμη. Δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνη της και θα αναζητήσει, το πιθανότερο, συνεργασία με το πιο αριστερό κόμμα Die Linke.
Ο πολιτικός αστερισμός στην Ευρώπη φαίνεται να φεύγει απο τις δεξιές ή κεντροδεξιές εκφράσεις και να περνά σε μορφές αριστεράς.
Κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα διότι τα προβλήματα της χώρας δεν φαίνεται να μπορεί να τα διαχειριστεί επιτυχώς ούτε η Δεξιά, ή κεντροδεξιά.
Μέχρι να συμβεί, όμως, πρέπει να διαμορφωθεί μια νέα, υγιής και έντιμη αριστερά.
Όχι η τραγωδία που γνωρίσαμε ως σήμερα.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα