Χρήστος Πουγκιάλης: Η υποψηφιότητα Καραμανλή συντελεί στη διαφθορά και υποβάθμιση του πολιτεύματος

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

του Χρήστου Πουγκιάλη

Δημοσιεύματα των ΜΜΕ θεωρούν «κλειδωμένη» την εκλογική υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή. Το θέμα έχει προκαλέσει μια εντελώς επιφανειακή κομματική αντιπαράθεση. Τόσοι επιτελείς και επικοινωνιολόγοι των κομμάτων δεν κατάφεραν να εμβαθύνουν σε ένα θέμα που έχει πολλές πτυχές. Ή μήπως το απέφυγαν γιατί όλοι έχουν αντίστοιχα ανομήματα;

Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι θα τον κρίνει ο λαός. Εν τούτοις αυτό αποτελεί κοροϊδία, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για μια στημένη κρίση. Διότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει καθοριστεί εκ των προτέρων, σε μεγάλο βαθμό. Ο λόγος είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως θα κριθεί από τον λαό των Σερρών, όπου οι δεσμοί της οικογένειάς του με τον τόπο και τον εκεί κόσμο είναι βαθύτατοι. Τόσο βαθείς, που είναι αδύνατον οι ψηφοφόροι να τον κρίνουν αντικειμενικά, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό τους ποσοστό.

Όμως προβάλλοντας μόνον το ζήτημα της «κρίσεως από το λαό» του συγκεκριμένου βουλευτού, μας εμπόδισαν ώστε να μην σκεφθούμε τα αποτελέσματα που θα φέρει αυτή η υποψηφιότητα, σε διαφόρους τομείς. Θα δείξουμε λοιπόν γιατί αυτή η υποψηφιότητα, αν τελικώς οριστικοποιηθεί, θα μας αποκαλύψει αρρωστημένες νοοτροπίες και θα συντελέσει στην ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος, όπως και στην αύξηση της διαφθοράς.

Τέσσερεις λόγοι υποβάθμισης

-Πρώτον. Αποτελεί ηθική σήψη του κόμματος, να επιβραβεύεται με υποψηφιότητα ο βουλευτής που είπε το τεράστιο ψέμα των ασφαλών τρένων, εντός του Κοινοβουλίου. Ακόμα περισσότερο που «κουνούσε το δάκτυλο» στους βουλευτές οι οποίοι «τόλμησαν» να του μιλήσουν για την έλλειψη ασφάλειας των τρένων, λίγες ημέρες προ του ατυχήματος. Σε μια υγιή  Δημοκρατία το κόμμα του θα έπρεπε να του έχει επιβάλει κάποιες συνέπειες για την  απαράδεκτη συμπεριφορά του, αλλά….

Με αυτό το ψέμα ο Κώστας Καραμανλής έπαιζε κυριολεκτικά με τις ζωές των επιβατών των τρένων. Αν το είχε αποφύγει και αντιθέτως είχε μιλήσει ειλικρινώς, ίσως κάποιοι από τους συμπολίτες μας, να είχαν αποφύγει τη χρήση του μοιραίου τρένου, που τους κόστισε τη ζωή. Επομένως ο πρώην Υπουργός έχει τεράστιες, τουλάχιστον, πολιτικές ευθύνες αφενός για το ψέμα και αφετέρου διότι δεν μερίμνησε αποτελεσματικότερα για την ασφάλεια των τρένων.

-Δεύτερον. Η επιβράβευση του θανατηφόρου ψέματος Καραμανλή δια της υποψηφιότητας

α. Θα αδικήσει άλλους βουλευτές που έχουν λειτουργήσει με τιμιότητα ή δεν έχουν υποπέσει σε τέτοιου μεγέθους αμαρτήματα.

β. Θα δώσει το κακό παράδειγμα στους άλλους βουλευτές ότι μπορούν να λένε τόσο μεγάλα ψεύδη, χωρίς καμία πρακτική συνέπεια. Αυτό θα υποβιβάσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του πολιτικού μας βίου.

γ. Θα αδικήσει άλλους συνυποψήφιούς του βουλευτές, που δεν έχουν την δική του δύναμη, λόγω ονόματος κλπ, αλλά ενδεχομένως έχουν περισσότερες ικανότητες και ειλικρίνεια.

-Τρίτον. Δημιουργείται δυναμική αύξησης της αναξιοκρατίας, ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα. Ο φόβος της, μικρής έστω, πιθανότητας να μην εκλεγεί θα αύξανε σε οποιονδήποτε βουλευτή την τάση του να υπόσχεται εξυπηρετήσεις σε ψηφοφόρους του. Εν συνεχεία αν εκλεγεί, είναι επόμενο οι ψηφοφόροι να τον πιέζουν περισσότερο, με το επιχείρημα ότι παρά τα αμαρτήματά σου σε ψηφίσαμε. Δηλαδή να τον ωθούν να παραβιάσει συνταγματικές υποχρεώσεις όπως την ισονομία, την αξιοκρατία και αμεροληψία με τις οποίες οφείλει να λειτουργεί το κράτος και ο κάθε πολίτης.

-Τέταρτον. Σε ένα σοβαρό ιεραρχημένο σύνολο, όταν κάποιος κάνει ένα μεγάλο σφάλμα του αφαιρούν τα καθήκοντα που είχε. Το κάνουν για να προστατεύσουν τον ίδιο από κάποιο επόμενο, αλλά και την ίδια την ομάδα από τον σφάλλοντα. Π.χ. στο στράτευμα αντικαθιστούν τον διοικητή κάποιου σχηματισμού. Στα ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο αντικαθιστούν τον παίκτη για να προστατεύσουν την απόδοση της ομάδας.Στη Νέα Δημοκρατία δεν φαίνεται να έχουν διάθεση να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Προφανώς τους λείπουν οι απαιτούμενες ηθικές προδιαγραφές και ικανότητες.

Επί πλέον διαβάζουμε ότι «ο πρώην υπουργός, πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος…». Σε ποια ανθρώπινη συλλογικότητα παίρνει αποφάσεις κάποιος από μόνος του, αν δεν είναι αρχηγός; Ιδιαίτερα όταν αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν ολόκληρο το σύνολο; Όμως αυτό δείχνει ότι η κακοδιοίκηση της τυχαιότητας που υπήρχε στα τρένα και στο Υπουργείο Μεταφορών, υπάρχει και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και μάλλον εκπηγάζει από αυτό.

Υποβίβαση εθνικής ασφάλειας

Όσα αναφέραμε ανωτέρω, δηλαδή η ηθική σήψη, η αδικία, η επιβράβευση του ψεύδους, το κακό παράδειγμα, η αναξιοκρατία κλπ αποτελούν στοιχεία που συνιστούν τη διαφθορά. Συνεπώς η χειροτέρευσή τους οδηγεί σαφώς στην αύξηση όχι μόνον της διαφθοράς, αλλά και εξ αυτής στην υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος, όπως και της εθνικής ασφάλειας. Επειδή μάλιστα όλοι γνωρίζουμε την ύπαρξη αυτής της διαφθοράς, με κορυφή τη υπόθεση των υποκλοπών, διερωτόμαστε ως που θα φθάσουμε.

Δυστυχώς χρειάστηκε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών για να αντιληφθούμε ότι αυξανομένης της διαφθοράς και της αδιαφορίας, μειώνεται η εθνική μας ασφάλεια. Διότι αυτά αποτελούν αλληλοεξαρτώμενα μεγέθη. Όμως με την υποβίβαση της εθνικής μας ασφάλειας, νομοτελειακά θα ζήσουμε και άλλες συμφορές, τόσο στο εσωτερικό όσο και στα εθνικά μας θέματα.

Επεξηγηματικώς, όσοι ανακατεύονται με τη διαφθορά, δεν μπορούν να έχουν τις απαιτούμενες αντιστάσεις στις πιέσεις των ξένων, όπως επιτάσσει η εθνική ασφάλεια. Οι οιωνοί (δηλώσεις, άρθρα κλπ) δείχνουν ότι μας ετοιμάζουν δήθεν λύσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν παράδοση κυριαρχικών δικαιωμάτων ή και κυριαρχίας στην Τουρκία.

Εν κατακλείδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την διαφαινόμενη εμμονή του στην υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού του, θα συγκρουστεί με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Επίσης θα δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει το κόμμα του από την ηθική βλάβη και τις όποιες απώλειες. Ακόμα χειρότερα θα μας φανερώσει ότι αδιαφορεί για την προστασία της χώρας από τη διαφθορά, την υποβάθμιση του πολιτεύματος και της εθνικής ασφάλειας.

Ο κ. Χρήστος Πουγκιάλης είναι Υποπτέραρχος ε.α. – Μετεωρολόγος

spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Η υποψηφιότητα Καραμανλή συντελεί στη διαφθορά και υποβάθμιση του πολιτεύματος”

  Επειδή το πολίτευμα είναι διεφθαρμένο και υποβαθμισμένο, μπορεί και βάζει (κι) αυτός ο “γόνος” ξανά υποψηφιότητα. Στο τσιφλίκι τής οικογένειάς του είναι.

 2. “Εν κατακλείδι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την διαφαινόμενη εμμονή του στην υποψηφιότητα του πρώην Υπουργού του, θα συγκρουστεί με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.”

  Ο Μητσοτάκης έπρεπε να τον κόψει από το ψηφοδέλτια, αλλά δεν τόλμησε. Διότι αυτό θα είχε αντίκρυσμα μόνο σε ηθικό επίπεδο, ενώ θα επέφερε εσωκομματική βλάβη.

  Τώρα ήταν η ευκαιρία πάντως να καθαρίσει το τοπίο με την συγκεκριμένη οικογένεια, που νομίζει ότι της ανήκει η παράταξη – μπορεί και η χώρα.

  Φευ, πέταξε το πουλάκι.

  • Σ’ εμένα απευθύνεται το ερώτημα;

   Αν ναι, δεν το καταλαβαίνω.

   Δεν είχε ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη; Είχε 4 χρόνια το υπουργείο μεταφορών. Τι περίμενε για να ΠΡΑΞΕΙ όταν τα καμπανάκια βαράγανε από παντού;

   Κοιμάται άνετα τα βράδια, άραγε; Αναρωτιέμαι.

 3. Κατ’αρχάς ,καλοί μου άνθρωποι, ποιος είναι ο κ.Πουγκιάλης -όσο αξιόλογος και αν είναι (εσείς ,εγώ μπορεί να είμαστε αξιολογότεροι), ο οποίος εκδίδει Αναγκαστικούς Νόμους -όπως οι επαναστατικές κυβερνήσεις-και εξαιρεί σε κράτος με Δημοκρατικό πολίτευμα πολιτικούς -οποιουσδήποτε πολιτικούς-από την κρίση του Ελλήνων σε οποιοσδήποτε εκλογές, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ.
  Και ερχόσαστε εσείς -εγώ όχι -να σκεφτόσαστε με την καρδιά (που έχει πάθη ,αγάπες και μίση)να αποκλείσετε ένα υποψήφιο βουλευτή από την κρίση του λαού της περιφερείας στην οποίαν πολιτεύεται και ο οποίος λαός τον προτιμά.
  Οι λόγοι από ό,τι διάβασα στο άρθρο και στα σχόλιά σας είναι κομματικοί -δεν αντέχετε την Ν.Δ και κυρίως απεχθάνεστε όσους έχουν επίθετο Καραμανλή-, κατεχόμενοι από το σύνδρομο του ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου -και όχι μόνο-.
  Είμαι βέβαιος ότι συμφωνούσατε -εγώ συμφωνούσα επειδή ήταν λογικό επιχείρημα – με την φερόμενη ως φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή- για τον Ανδρέα Παπανδρέου , που τον παρέπεμψαν στο Ειδικό Δικαστήριο για την δικαστικά επιβεβαιωμένη υπόθεση Κοσκωτά, ότι ”ένα πρωθυπουργό- και γιατί όχι υπουργό – δεν τον στέλνουν στο Σπίτι του τα Δικαστήρια ,αλλά ο λαός.
  ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΤΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ”ΦΑΣΙΣΤΑ” Κ. ΠΟΥΓΚΙΑΛΗ.

  • Σ.Α.Ν.

   Η συνείδησή του θα έπρεπε να του απαγορεύει, όχι εμείς. Εγώ αν ήμουν στα παπούτσια του Μητσοτάκη, θα τον έκοβα. Προδήλως όμως δεν θέλει να συγκρουσθεί με το καραμανλικό μπλοκ.

   Όσο για την ανεκδιήγητη αυτή φράση, μια χαρά βολεύει τους ίδιους. Δηλ ότι ανομήματα κι αν κάνω, κρίνομαι στις επόμενες εκλογές και όλα καλά. Γελοιότητες του πολιτικού συστήματος στο Ελλαδιστάν.

   Ο Αντρέας δεν ξέρω αν έπρεπε να πάει μέσα, ο Κουτσόγιωργας πάντως σίγουρα. Το γεγονός ότι οι εκλογές ξεπλένουν κάθε αμάρτημα, είναι μια αθλιότητα της μεταπολίτευσης κομμένη και ραμένη στα μέτρα τους.

   Έτσι καθάρισαν και τα καθάρματα του Σύριζα με τα γεγονότα του 2015. Κριθήκαμε στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου, λένε. Με τη λαϊκή δεξιά του Καμμένου χέρι-χέρι.

   Έτσι για να είμαστε συνεννοημένοι.

 4. @ ΣΑΝ

  Πού τούς βλέπεις τούς ΑΝ; Ο Σαμαράς κυβέρνησε την μισή περίοδο τής θητείας του (2012-2014) με ΑΝ και μάλιστα τέθηκε θέμα αν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό, εφ’ όσον δεν παρίσταται σοβαρός λόγος.

  Ποιος είναι αυτός δεν το ξέρομε, ξέρομε όμως ποιος είσαι εσύ, που συνήθως δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις και πρέπει να σού τα εξηγούν.

  “ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ”

  Το νόμιμο είναι και ηθικό, όπως είχε πει ο Βουλγαράκης;

  “δεν αντέχετε την Ν.Δ και κυρίως απεχθάνεστε όσους έχουν επίθετο Καραμανλή-, κατεχόμενοι από το σύνδρομο του ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου -και όχι μόνο-¨”

  Πάλι τα ίδια, για όποιον έχει αντίθετη άποψη. Παιδιάστικες ανοησίες ενός γεροξεκούτη. Τόσα καταλαβαίνεις, τόσα γράφεις, για ένα θέμα που δεν το έχεις καθόλου καταλάβει.

  “”ένα πρωθυπουργό- και γιατί όχι υπουργό – δεν τον στέλνουν στο Σπίτι του τα Δικαστήρια ,αλλά ο λαός.”

  Άλλη μία βλακεία, κενή νοήματος. Δηλαδή, να μην δικάζονται πρωθυπουργοί και υπουργοί, αλλά το πολύ-πολύ να μην επανεκλέγονται. Φτηνές σαχλαμάρες επαγγελματιών πολιτικών, απευθυνόμενες σ’ έναν ανώριμο λαό. Δες τι γίνεται στο Ισραήλ με την απόπειρα Νετανιά(χ)ου να βάλει χέρι στην Δικαιοσύνη. Εκεί ο λαός δεν δέχεται τις παραπάνω ανοησίες και καθίζουν στο σκαμνί ακόμη και ΠτΔ (Κατσάβ). Με κομματόσκυλα έτοιμα να προσκυνήσουν ό,τι κάμει το κόμμα και ο αρχηγός-τσομπάνης, τα κράτη οπισθοδρομούν.

 5. “”ένα πρωθυπουργό- και γιατί όχι υπουργό – δεν τον στέλνουν στο Σπίτι του τα Δικαστήρια ,αλλά ο λαός.”

  Επανέρχομαι στην παραπάνω φράση, επειδή την θεωρώ χαρακτηριστική τόσο τής νοοτροπίας των πολιτικών, όσο και αυτών που την αποδέχονται ως φυσιολογική.

  Επικυρώνει την ανισότητα μεταξύ πολιτικών και λαού. Τούς πρώτους δεν τούς αγίζει ο νόμος, είναι υπεράνω. Δηλαδή, όπως την αριστοκρατία πριν την Γαλλική Επανάσταση. Αυτή είναι η αντίληψη περί “δημοκρατίας” των πολιτικών. Και ο ΣΑΝ, χαρακτηριστικός τύπος δουλοπρεπούς κομματόσκυλου, αντί να ντρέπεται που οι πολιτικοί του άρχοντες σκέφτονται έτσι, γράφει την αχαρακτήριστη αυτή φράση και καμαρώνει κι από πάνω! Ιδού επίπεδο πολίτου/ψηφοφόρου, με το οποίο θα πάει ο τόπος μπροστά! Νοοτροπία ραγιά τής δεκαετίας ’60-’70, που δεν μπορεί να διανοηθεί καν ότι μπορεί και πρέπει να έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις μ’ έναν πολιτικό. Ντροπή!

  • Όχι, δε νομίζω.

   Τον έχεις στοχοποιήσει, αλλά έχω καταλάβει ότι ο ΣΑΝ έχει πολλές ιστορικές γνώσεις. Είναι όμως άρρωστος Καραμανλικός και δε νομίζω να κάνω λάθος.

   Δυστυχώς, το συγκεκριμένο επώνυμο θεωρείται τομέμ στη ΝΔ. Ιερό δηλ και οποιαδήποτε σχετική συζήτηση για το όνομα αυτό, είναι ταμπού. :\

   • Εδώ δεν εξετάζω τις ιστορικές γνώσεις, αλλά την νοοτροπία που διέπει άτομα σαν τον ΣΑΝ. Δεν τούς ενοχλεί ότι δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την πολιτεία με τούς πολιτικούς. Ήμουν σαφής νομίζω. Και η προσωπολατρία είναι δείγμα ανθρώπου με χαμηλό πολιτικό επίπεδο. Πού είμαστε, στην ΕΣΣΔ, που δεν μπορούσες να πεις κάτι για τον “πατερούλη”, ή στην Τουρκία, που πας “μέσα”, αν μιλήσεις κατά τού Κεμάλ και τώρα και κατά τού Ερντογάν. Αλλά για τον πρώτο υπάρχει νόμος που το απαγορεύει. Για το δέυετρο σαφώς όχι.

   • Τι πάθατε καλοί μου συνέλληνες με τον Καραμανλή και τους ανεψιούς του ;;;.
    Όλοι τους αν δεν ωφέλησαν όσο θα θέλατε σίγουρα δεν έβλαψαν την Πατρίδα ο αείμνηστος δε ότι είναι σήμερα η Ελλάδα ως χώρα αυτός κυρίως την δημιούργησε από το 1955 -1985.
    Αν έχετε γεγονότα που αυτοί έβλαψαν την Πατρίδα μας να τα αναφέρετε για τον καθένα ξεχωριστά με χρονολογίες . Ούτε εγώ και ούτε εσείς είστε άρρωστοι με κανένα .Σίγουρα τα γεγονότα που είναι καταγεγραμμένα στην ιστορία τα δέχεστε και εσείς ,απλώς έχουμε διαφορετικές απόψεις γιαυτά τα γεγονότα, αλλά τα γεγονότα δεν αλλάζουν. Να μη κάνουμε παιδικές συζητήσεις.
    Εδώ έχουν πιστούς φίλους ο σπιθαμιαίος έναντι των δύο τέως πρωθυπουργών με το επίθετο Καραμανλής κ. Τσίπρας, ο κ.GAP , ο -όχι-ναι λέγοντας Ανδρέας Παπανδρέου ελατρεύετο ( φωτογραφίες να δουν τα μάτια σας) και πόσοι ασήμαντοι.
    Στους Καραμανλήδες κολλήσατε. Δικαίωμα σας αλλά γιατί με βρίζετε ;;;.
    Όσο για την υποψηφιότητα του νεαρού Καραμανλή που παραιτήθηκε ούτε μέχρι τώρα κατηγορήθηκε ,ούτε καταδικάστηκε και κανένας νόμος δεν απαγορεύει σε κανέναν να εκτεθεί στις εκλογές.
    Για σκεφθείτε ότι ο Ανδρέας ,ο Κουτσόγεωργας και ο Τσοβόλας, που είχαν κατηγορηθεί και γίνονταν εις βάρος τους ανακρίσεις ήταν υποψήφιοι και ψηφίζονταν σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις το 1989/90, τον δε κ. Νίκο Παπά που καταδικάστηκε τελεσιδίκως ο κ. Τσίπρας- που διακηρύσσει την δικαιοσύνη παντού-θα τον έχει υποψήφιο στις επόμενες και όχι μόνο εκλογές.
    ΙΣΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ)-ΜΕΤΑ ΤΟΝ Κ. ΠΟΥΓΚΙΑΛΗ -ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Από τους 1150 τόσους αναγνώστες του άρθρου αυτού κανένας άλλος ”δεν πετάχτηκε ως το ταβάνι” για το θέμα αυτό .

 6. Λυπούμαι αλλά θα γράψω και για εσάς που με ”στολίσατε” με το ακατάσχετο υβρεολόγιο και σε προσωπικό επίπεδο αυτό που έγραψα για τον ιακωβίνο της Δημοκρατίας εντός παρενθέσεως” ότι είστε ”φασίστες”.
  Τουλάχιστον εσείς ο κ. Β.Μ το ”ανεβάσατε” στην συνείδηση του καθενός πολιτικού.

  • Μού είναι εντελώς αδιάφορο το πώς θα με πεις, αφού εσύ δεν καταλαβαίνεις ότι δεν ζεις δημοκρατία και δέχεσαι αδιαμαρτυρητί την διαφοροποίησή σου από τούς “άρχοντες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,747ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα