Χιλιάδες σεισμόπληκτοι από την Τουρκία φτάνουν στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους στον σεισμό στην Τουρκία, μαζεύουν από τα χαλάσματα όσα πράγματα τους έχουν απομείνει και μετακομίζουν στα σπίτια συγγενών τους ή των παιδιών τους στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, γράφει σήμερα η Γενί Ντουζέν.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν αναγκαστικά με πλοία και αεροπλάνα μη μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους όπως η υγεία, η στέγαση ή η διατροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των σεισμόπληκτων που ήρθαν, οι επίσημοι αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα. Μερικοί δήμοι και οργανώσεις βοήθειας λένε ότι ξεπέρασαν τα τριψήφια νούμερα οι αριθμοί εκείνων που αποτείνονται για βοήθεια όπως φαγητό και ρούχα. Οι δε εταιρείες που εκτελούν θαλάσσια δρομολόγια λένε ότι αυξήθηκε κατά 50% το ποσοστό πληρότητας στα πλοία τους. Λέγεται ότι οι άνθρωποι που έρχονται για να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα που βιώνουν στο θέμα της στέγασης και της υγείας ζουν σε μικρά σπίτια συνωστισμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία», αναφέρεται.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα διαβατήρια ή οι ταυτότητες πολλών σεισμόπληκτων χάθηκαν κάτω από τα ερείπια και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σε αυτά τα άτομα παραχωρούνται εκ μέρους των αρμοδίων κάποια άλλα έγγραφα αντί ταυτότητας. «Οι άνθρωποι εισέρχονται στην Κύπρο με αυτό το έγγραφο και δεν τηρείται οποιοδήποτε αρχείο», αναφέρει η εφημερίδα.

Ο κατοχικός «δήμος» Κερύνειας ανέφερε ότι τις τελευταίες πέντε μέρες αποτάθηκαν κοντά του 400 άτομα από 80 οικογένειες για βοήθεια και ότι όλα τα άτομα αυτά είναι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία. Αρμόδιοι του κατοχικού «δήμου» δηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

https://hellasjournal.com/2023/02/chiliades-sismoplikti-apo-tin-tourkia-ftanoun-sta-katechomena-edafi-tis-kiprou/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα