Χιλιάδες Λιβανέζοι ζήτησαν από τον Μακρόν επιστροφή στη Γαλλική Κατοχή του Λιβάνου…

8/8/20 | 0 | 0 | 291 εμφανίσεις

Αύγουστος 8, 2020. 07:35

Μετά την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη Βηρυτό, δημιουργήθηκε ένα κύμα πολιτών που ζήτησε την επιστροφή του Λιβάνου στην εντολή του Παρισιού με την παραδοχή ότι η ανεξαρτησία στη χώρα απέτυχε.

Μετά τη φοβερή έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε 173 άτομα και τραυμάτισε πάνω από 5000, περισσότεροι από 36 χιλιάδες Λιβανέζοι υπέγραψαν ένα έγγραφο- σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης- που ζητούσε την επιστροφή της γαλλικής εντολής στο Λίβανο για τα επόμενα δέκα χρόνια, σύμφωνα με το BBC στην αραβική.

«Κατά την άφιξή του Γάλλου προέδρου στο αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι στη Βηρυτό, ο Μακρόν έγραψε στο Twitter ότι «ο Λίβανος δεν είναι μόνος» και πραγματοποίησε μια περιοδεία επιθεώρησης με τον πρόεδρο του Λιβάνου  Μισέλ Αούν στο σημείο της έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού.

Επισκέφτηκε επίσης μερικούς τραυματίες πολίτες στο προάστιο Γκεμάιζε της Βηρυτού, όπου ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας πολιτικής πρωτοβουλίας και την άνευ όρων γαλλική βοήθεια στον λιβανικό λαό», γράφει η αιγυπτιακή «Youm7».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι θα συζητήσει με αξιωματούχους τρόπους για την εξάλειψη της διαφθοράς και την εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων στο Λίβανο, προσθέτοντας ότι θα προσφέρει η χώρα του, βοήθεια στο λαό, χωρίς τη διαμεσολάβηση της πολιτικής ηγεσίας του Λιβάνου.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Επειδή θεωρούμε τον σεβασμό της ζωής, της ύπαρξης, δηλαδή, ως την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αξία, είμαστε απολύτως αντίθετοι με τις πράξεις του Κουφοντίνα. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο, επειδή αποδίδουμε απόλυτη αξία στη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας