Χερσαία τουρκική επιχείρηση στη Συρία πιθανή ανά πάσα στιγμή, λέει κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τουρκική χερσαία επιχείρηση στη Συρία «πιθανή ανά πάσα στιγμή», αναφέρει με επείγον τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο στην Άγκυρα.

“Μια νέα τουρκική χερσαία επίθεση στη Συρία είναι «πιθανή ανά πάσα στιγμή», δήλωσε το Σάββατο κορυφαίος βοηθός του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρά την προσέγγιση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας με τη μεσολάβηση της Μόσχας, μεταδίδει το AFP.

Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι η ρωσική πίεση για ειρήνη δεν σημαίνει ότι η Τουρκία εγκαταλείπει την επιλογή να ξεκινήσει μια νέα εκστρατεία που η Άγκυρα προειδοποιεί ότι μπορεί να συμβεί εδώ και μήνες.

«Μια χερσαία επιχείρηση είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με το επίπεδο των απειλών που δεχόμαστε», είπε ο Καλίν στους δημοσιογράφους.

«Η Τουρκία δεν στοχεύει ποτέ το συριακό κράτος ή τους Σύρους αμάχους».

Τα σχόλιά του έγιναν δύο ημέρες αφότου ο Άσαντ είπε ότι οι μελλοντικές συνομιλίες με την Άγκυρα θα πρέπει να στοχεύουν στον «τέλος της κατοχής» τμημάτων της Συρίας από την Τουρκία .

https://hellasjournal.com/2023/01/chersea-epichirisi-sti-siria-pithani-ana-pasa-stigmi-lei-korifeos-simvoulos-tou-erntogan/

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα