Χαστούκι στον Μακρόν: Οι περίεργοι «δράστες» της επίθεσης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δύο άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα στην κοινότητα Tain l’Hermitage μετά από επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν

Δύο άτομα συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση σήμερα στην κοινότητα Tain l’Hermitage μετά από επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν. Ο ένας από τους δύο άνδρες κατηγορείται ότι χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο και ο άλλος επειδή βιντεοσκόπησε το σκηνικό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μακρόν για το επεισόδιο : Οι βίαιοι δεν «χωρούν» στο δημόσιο διάλογο

Οι δύο ύποπτοι είναι 28 ετών και κατάγονται από την περιφέρεια Drome της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματος, οι άνδρες δεν ήταν γνωστοί στους κύκλους της Αστυνομίας.

Ο ένας εξ’ αυτών που κατηγορείται ότι χαστούκισε τον Γάλλο πρόεδρο, είναι λάτρης των πολεμικών τεχνών και της μεσαιωνικής εποχής.

«Σε αυτή τη φάση της έρευνας, τα κίνητρά τους δεν είναι ακόμη γνωστά», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλέξ Περί, εισαγγελέας στη Βαλένς.

Ο δράστης φώναξε «Montjoie Saint-Denis». Πρόκειται για μια κραυγή πολέμου των Καπετιδών από το Βασίλειο της Γαλλίας τον 12ο αιώνα. Αυτή η φράση αποτελεί έκτοτε σύμβολο συσπείρωσης της ακροδεξιάς. Στη συνέχεια, ο 28χρονος είπε «Κάτω ο Μακρον-ισμός».

Με πληροφορίες από AFP, BFMV/Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα