Χαρτογράφηση: Ουκρανικοί προορισμοί προσφύγων με αριθμούς

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

visualcapitalist.com
Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και ανάγκασε τους πρόσφυγες να αναζητήσουν προορισμούς για νέα (ή προσωρινή) κατοικία.

Καθώς αυτή η συνεχιζόμενη σύγκρουση παρατείνεται, έχει οδηγήσει σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν αναζητήσει προσωρινό ή μόνιμο άσυλο σε χώρες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Αυτός ο χάρτης του Pranav Gavali χρησιμοποιεί δεδομένα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από τις 11 Μαρτίου 2023 για να τονίσει τις χώρες που έγιναν προορισμοί για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Κορυφαίοι προορισμοί για πρόσφυγες στην Ευρώπη
Πάνω από οκτώ εκατομμύρια κάτοικοι της Ουκρανίας έχουν βρει καταφύγιο εκτός της χώρας από τον Φεβρουάριο του 2022, κυρίως στην Ευρώπη.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των προσφύγων με ποσοστό 35% κατευθύνθηκε στην πραγματικότητα απευθείας στη Ρωσία. Παρά τις διάφορες αναφορές για αναγκαστικές μεταφορές Ουκρανών προσφύγων στη Ρωσία, η χώρα ισχυρίζεται ότι βοήθησε στην απομάκρυνση αμάχων χωρίς βία.

Οι επόμενες μεγαλύτερες εισροές ήταν στην Πολωνία και τη Γερμανία, εν μέρει χάρη στη στενή τους γειτνίαση και τις ισχυρές περιφερειακές οικονομίες. Και οι δύο έχουν υποδεχθεί περισσότερους από 1 εκατομμύριο Ουκρανούς πρόσφυγες, με την Πολωνία να δέχεται πάνω από 1,5 εκατομμύριο.

Η Τσεχία, η Ιταλία και η Ισπανία είναι οι επόμενοι υψηλότεροι αποδέκτες Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη, λαμβάνοντας συνολικά 10%.

Και ορισμένοι πρόσφυγες έχουν καταλήξει εκτός Ευρώπης, αν και ο ιχνηλάτης της UNCHR περιλαμβάνει μόνο ευρωπαϊκές χώρες. Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος προορισμός Ουκρανών προσφύγων συνολικά, δεχόμενες περισσότερους από 200.000 πρόσφυγες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα