Χαμός στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπο της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας με τίτλο «Director of Communications Altun: ‘Supporters of tutelage will never again endanger our democracy’» αναφέρεται στην αντίδραση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Fahrettin Altun σε δήλωση, που συνυπέγραψαν 103 απόστρατοι ναύαρχοι περί της δυνατότητας αποχώρησης της Τουρκίας από τη Συνθήκη του Montreux .

Η ανάρτηση αναφέρει, συγκεκριμένα, τα εξής: ” Σε δήλωση στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Altun ανέφερε ότι «Μερικοί απόστρατοι ναύαρχοι μαζεύτηκαν και συνέταξαν μια ‘δήλωση’ και ενθουσιάστηκαν οι ομάδες της πέμπτης φάλαγγας. Να κοιτάτε τη δουλειά σας». Πρόσθεσε δε πως «Εκείνη η Τουρκία είναι παρελθόν! Αυτό το έθνος κατέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο πώς νίκησε τους λάτρεις του πραξικοπήματος. Μείνετε στα όριά σας. Ποιοι είστε; Πώς θα μπορούσατε να κουνήσετε το δάχτυλο στους νόμιμους εκπροσώπους της εθνικής βούλησης; Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό.

Οι υποστηρικτές της κηδεμονίας δεν θα θέσουν ποτέ ξανά σε κίνδυνο τη δημοκρατία μας. Τα αποτυχημένα πιόνια ξένων δρώντων δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν μία αναπτυσσόμενη και ισχυρότερη Τουρκία! [σ.σ. ‘Türkiye’, στο κείμενο]».

Κοινοποιώντας στην ανάρτησή του φωτογραφία του κτιρίου της Διεύθυνσης Επικοινωνιών με τα φώτα του, ο Διευθυντής Επικοινωνιών σημείωσε τα ακόλουθα: «Το μήνυμα, που έδωσαν 103 αλαζονικά άτομα, 103 ημέρες πριν από την 15η Ιουλίου, είναι τώρα κάτω από τα πόδια μας. Το αυγουστιάτικο έθνος μας έχει τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα εδάφη. Μπροστά στην οποιαδήποτε αντιδημοκρατική προσπάθεια και πρόθεση, αυτά τα φώτα θα παραμείνουν πάντα αναμμένα και δεν θα σβήσουν ποτέ για το αυγουστιάτικο έθνος μας. Είμαστε στο καθήκον μας και στην υπηρεσία του έθνους μας»

Στην ανάρτησή του, ο Διευθυντής Επικοινωνιών Altun σημείωσε, επίσης, ότι «Το γραφείο της Γενικής Εισαγγελίας στην Άγκυρα ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα, τα οποία συνέταξαν τη σκανδαλώδη δήλωση καθώς και όσους ενδεχομένως να έχουν εμπλακεί και να καθορίσει και να επιβάλει τις απαιτήσεις του νόμου. Όχι μόνο οι υπογράφοντες, αλλά και εκείνοι που τους ενθάρρυναν θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».

Επισημαίνεται πως η εν λόγω δήλωση του Altun εντάσσεται στο πλαίσιο συζητήσεων μετά από τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου του Κοινοβουλίου της Τουρκίας και δικηγόρου συνταγματικού δικαίου Mustafa Şentop, ο οποίος δήλωσε ότι, από τεχνικής απόψεως, είναι δυνατόν η Τουρκία να αποχωρήσει κι από άλλες διεθνείς συμφωνίες, όπως έπραξε με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης τον προηγούμενο μήνα, μια ευρωπαϊκή συνθήκη για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, με προεδρικό διάταγμα, δίνοντας, ταυτόχρονα, το παράδειγμα της Σύμβασης του Montreux περί του καθεστώτος των Στενών.

Συνακόλουθα, οι 103 απόστρατοι ναύαρχοι συνυπέγραψαν δήλωση, όπου, επισημαίνοντας τι εστί Συνθήκη του Montreux, προειδοποίησαν για τους κινδύνους, που ελλοχεύουν για την Τουρκία, από την απομάκρυνση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων από τις αρχές, τις αξίες και τον δρόμο που χάραξε ο Ataturk.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εν λόγω δήλωση αντέδρασε, επίσης, με tweet ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay, αναφέροντας ότι «Όπως οι δειλοί, που σφυρίζουν στο νεκροταφείο, οι λάτρεις του πραξικοπήματος, οι οποίοι δεν μπορούσαν να χωνέψουν τη βούληση του Έθνους και την όρθια στάση του Recep Tayyip Erdoğan, προέβησαν σε μία προσπάθεια προσαρμογής των δημοκρατικών θεσμών, των εκλεγμένων και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα